Hyundai plaagt met de Kona

0

Hyundai heeft een plaagfoto gemaakt van haar nieuwe Kona. Deze SUV voor het B segment komt na de zomer op de markt. De plaagfoto laat duidelijk zien dat Hyundai kiest voor een set gemeenogende koplampen.

Op de afbeelding is ook te zien dat de Kona de merkkarakteristieke Cascade grille krijgt. Verder valt bij het front van de nieuwe Hyundai op dat de LED dagverlichting boven de koplampen geplaatst is. Dit stylingdetail kennen we natuurlijk al van de Nissan Juke (later gaf Citroën er bij de C4 Cactus een Franse interpretatie aan). Beide concurrenten opereren in hetzelfde prijsveld als de toekomstige Kona.

De technische details van de Kona houdt Hyundai nog even onder de pet, maar het wordt vermoedelijk een SUV zonder al te veel borsthaar. Het is twijfelachtig of vierwielaandrijving op de optielijst komt te staan en waarschijnlijk wordt de 1.0 T-GDI unit de enige benzinemotor. Dieselen kan ook, is de maximaal 110 pk sterke 1.6 CRDi.

In de komende 4 jaar lanceert Hyundai 30 nieuwe modellen en carrosserievarianten. Doel is om uit te groeien tot het grootste Aziatische automerk op de Europese automarkt. Momenteel moet Hyundai zowel Nissan als Toyota voor laten gaan. De Kona gaat het bestaande SUV gamma van het Koreaanse merk aan de onderzijde aanvullen. In Europa zijn dat de Tucson en Santa Fe, maar elders voert Hyundai ook de modellen Creta en Veracruz.

De naam Kona is net als bij de andere SUV modellen van het merk afgeleid van een reisbestemming. In dit geval gaat het om een district op Hawaï. De Hyundai Kona gaat het opnemen tegen de eveneens in het tweede semester officieel voor te stellen Seat Arona, en verder de Citroën C3 Aircross, de technische identieke Opel Crossland X, de Peugeot 2008 en de Renault Captur. Zustermerk Kia komt volgend jaar met een SUV voor het B segment.

Comments are closed.