Hyundai plaagt opnieuw met de Kona

0

Hyundai zal op 13 juni aanstaande haar compacte SUV, de Kona, aan de buitenwereld tonen. Om de spanning op te bouwen, zijn er 2 nieuwe plaagfoto’s gemaakt. De Kona is primair voor Europa ontwikkeld, maar zal ook op de Noord Amerikaanse markt verkocht gaan worden.

De Kona krijgt voor Hyundai nieuwe koplampen mee. De zogenoemde twin units gaan we in de toekomst ook terug zien op andere modellen van het merk. Onder andere de nieuwe Santa Fe krijgt vergelijkbare koplampen. Volgens Hyundai wordt de Kona hoger dan een gewone auto, maar lager dan traditionele SUV modellen als de eigen Tucson. De nieuweling zou volgens de Koreaanse fabrikant op die manier het beste van 2 werelden combineren.

De Kona is vernoemd naar een district op Hawaii en deelt zijn technische basis met de i20. Dit betekent dat de 1.0 T-GDI driecilinder turbomotor de belangrijkste krachtbron wordt. Binnen het Hyundai gamma lost de Kona de ix20 af. Diens zustermodel van Kia, de Venga, zal volgend jaar worden vervangen door een eigen ontwerp SUV. Technisch zal die evenwel identiek zijn aan de Hyundai.

De Kona wordt leverbaar met een nieuw type voorruit projectie. Daarbij zal de rij informatie niet op de voorruit worden geprojecteerd maar op een apart stuk glas. Diverse andere merken werken al met deze oplossing, maar voor Hyundai is het een noviteit.

Comments are closed.