Waterstofinjectie voor Porsche 911 GT2 RS

0

Er is nieuwe informatie bekend over de Porsche 911 GT2 RS. Het aanstaande feestkanon was in de vorige editie (997 modelserie) was een absoluut beest en dus zijn de verwachtingen voor de nieuwe generatie hooggespannen. Er komt overigens geen reguliere GT2. Dit was bij de 997 modelserie wel het geval. De RS (de afkorting staat voor: RenSport) zal de enige GT2 zijn van de 991 reeks. De verwachting is dat de krachtpatser ergens in 2019 op de markt zal komen, vlak voor het moment dat Porsche de 991 met pensioen stuurt.

De nieuwe GT2 RS krijgt een waterstofinjectie (à la de BMW M4 GTS; het water wordt gebruikt om de temperatuur van de inlaatlucht met 15 graden te verlagen) variant van de 3,8 liter boxermotor uit de 911 Turbo onder de kap. In prototypevorm was goed voor om en nabij de 640 pk en 750 Nm aan koppel. De productieversie krijgt echter meer vermogen, namelijk 700 pk. Al die paarden gaan los op de achterwielen in combinatie met een elektronische sper. De 991 GT2 RS zal niet te bestellen zijn met een handbak: een 7-traps PDK automaat met dubbele koppeling is standaard. Over de prestaties zijn geen specifieke cijfers bekendgemaakt. Wel kunnen we verwachten dat de GT2 RS in minder dan 3 seconden naar 100 km/u accelereert. De topsnelheid bedraagt zo’n 340 km/u.

De GT2 RS zal minder dan 1.500 kg wegen. Voor hardcore klanten komt Porsche met een zogeheten Weissach Package voor de heetste 991. Meer exotische materialen en magnesium wielen kan er nog eens 30 kg van het gewicht worden gehaald. Porsche heeft de ontwikkeling van de GT2 RS voor bijna 80 procent klaar. Koolstofkeramische remmen worden standaard.

De komende weken rollen preproductie exemplaren van de band en de verwachting is dat de absolute topper van de 911 reeks in september op de IAA van Frankfurt aan het publiek gepresenteerd zal worden. Er bestaat geen twijfel dat dit de krachtigste en duurste 911 gaat worden die Porsche ooit heeft gebouwd. Reken op een Nederlandse prijs van een kleine 350.000 euro. De oplage wordt beperkt tot 1.000 exemplaren. En die is al compleet uitverkocht.

Comments are closed.