Prijsvergelijking Volkswagen T-Roc

0

De prijzen van de Volkswagen T-Roc zijn bekend. Deze C segment cross-over met 445 / 1.290 liter grote bagageruimte wordt vanaf begin december leverbaar in 3 uitvoeringen. De prijzen beginnen bij 25.995 euro.

Op het gebied van digitalisering en connectiviteit zorgt de T-Roc volgens Volkswagen voor een nieuwe maatstaf in zijn klasse. De compacte cross-over is namelijk onder meer te bestellen met Active Info Display: een volledig digitaal instrumentarium. Andere technologische troeven zijn een elektrisch bedienbare kofferklep, adaptieve cruise controle, Dynamic Road Sign Display, Lane Assist, Front Assist, Blind Spot Monitor, Traffic Jam Assist en Driver Alert System.

De basismotor is 115 pk sterk. Dit vermogen is naar keuze afkomstig van een 1.0 TSI 3-pits benzine-unit of een 1.6 TDI met 4 cilinders. Een trede hoger staan de 150 pk motoren: de 1.5 TSI (met 4 cilinders) en de 2.0 TDI. De laatste is er ook met 190 pk. Hetzelfde vermogen wordt geleverd door de 2.0 TSI. Bij de 150 pk uitvoeringen is er keuze uit voorwielaandrijving en 4Motion vierwielaandrijving; in het laatste geval is een 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling altijd standaard. De voorwiel aangedreven varianten kunnen ook worden besteld met een handbak. De 190 pk sterke motoren zijn altijd uitgerust met vierwielaandrijving en de genoemde automaat.

VolkswagenFiatMazda
T-Roc500X CrossCX-3
1.0 TSI1.6 16vSA-G 120 TS
25.995 euro25.695 euro26.290 euro
VolkswagenHondaToyota
T-RocHR-VC-HR
1.5 TSI Style1.5 Elegance1.2T Dynamic
± 29.960 euro30.190 euro29.295 euro
VolkswagenMiniSubaru
T-Roc 4MotionCountryman ALL4XV MY2018
2.0 TSI Sport DSGCooper2.0iA Premium
37.290 euro37.000 euro± 36.500 euro
VolkswagenDSOpel
T-Roc4 CrossbackMokka
1.6 TDI StyleBlueHDi 120 ChicCDTI 110 Online
± 31.400 euro31.540 euro31.899 euro
VolkswagenAudiVolvo
T-Roc 4MotionQ2 Sport QuattroXC40 AWD
2.0 TDI 190 Sport DSG2.0 TDI 150 S-tronic D4 Kinetic Geartronic
± 43.500 euro43.325 euro± 43.500 euro

Volkswagen gaat de T-Roc zoals gezegd in 3 uitvoeringen leveren: een naamloze basisversie, Style en Sport. Handbediende airconditioning is altijd standaard, evenals LED achterlichten, idem dagverlichting, het infotainment systeem Radio Composition Colour en de rij assistentie systemen City Emergency Braking met voetgangersherkenning, Lane Assist en Front Assist.

De T-Roc Style voegt daar zwarte dakreling, parkeersensoren voor & achter, mistlampen (inclusief bochtverlichting) en adaptieve cruise controle aan toe. Vanbuiten is deze uitvoering verder herkenbaar aan 16-inch lichtmetalen velgen. In het interieur krijgt de T-Roc Style standaard een multifunctioneel stuurwiel, een armsteun tussen de voorstoelen, Bluetooth en een USB aansluiting.

Bovenop de extra uitrusting van de Style heeft de T-Roc Sport standaard zaken als Radio Composition Media met 20,8 cm touch screen, de Emergency Call service, sfeerverlichting, automatische airconditioning, chromen dakreling en LED techniek koplampen. Deze uitvoering staat standaard op 17 inch lichtmetalen velgen. Een unieke feature van de T-Roc Sport is de nieuwste generatie van het eerder genoemde Active Info Display, dat nu nog helderder en intuïtiever dan ooit is.

De T-Roc wordt ook leverbaar met R-Line stylingpakketten. Het exterieur kan daarmee worden voorzien van sportieve bumpers plus dorpels die in de kleur van de auto zijn gespoten. Ook fraaie lichtmetalen 18 inch Sebring velgen (19 inch Suzuka velgen zijn optioneel) maken deel uit van het pakket. Ze zijn respectievelijk in grijs metallic of in grafiet zwart uitgevoerd. Het R-Line interieurpakket geeft de cabine van de T-Roc een sportieve uitstraling met onder meer speciale bekleding, een sportstuur en zwarte hemelbekleding. Voor verdere decoratie van de Volkswagen is een tweekleurig exterieur (met het dak in een afwijkende tint) en kleurige interieurcombinaties mogelijk.

De prijzen van de T-Roc beginnen zoals gezegd bij 25.995 euro. Voor dit bedrag krijg je de naamloze 1.0 TSI uitvoering met handbak. De prijzen van de T-Roc Style met dezelfde motor beginnen bij 27.960 euro. Topmodel bij de benzineversies is de T-Roc 2.0 TSI Sport (standaard dus met 7-traps DSG automaat en 4Motion vierwielaandrijving). Die kost 37.290 euro.

Reageren is niet mogelijk.