Prijsvergelijking Volkswagen Tiguan Allspace

0

Medio november start Volkswagen in Nederland met de levering van de Tiguan Allspace: de extra ruime uitvoering die ook als 7-zitter te bestellen is. De prijslijst begint bij 36.950 euro. Direct vanaf de marktintroductie is de Tiguan Allspace er ook als extra complete Comfortline Business. Deze voor de zakelijke markt bestemde uitvoering biedt onder meer het Discover Media multimedia navigatiesysteem, digitale radio en mobiele internetdiensten.

De Allspace uitvoering van de Tiguan heeft een 11 cm langere wielbasis dan de reguliere uitvoering: 2,79 meter in plaats van 2,68 meter. Passagiers achterin hebben daardoor ruim 5 cm meer beenruimte. Afhankelijk van de stand van de verschuifbare tweede zit rij heeft de bagageruimte een inhoud tot 700 liter. Met neergeklapte achterbank is een maximaal volume van 1.775 liter beschikbaar.

Optioneel is de Tiguan Allspace ook leverbaar met een derde zit rij. Dat maakt hem tot een 7-zitter, al merkt Volkswagen zelf direct op dat de achterste stoelen eigenlijk alleen geschikt zijn voor kinderen en/of korte ritten. In 7-zits opstelling heeft de Tiguan Allspace ook nog een bagageruimte van 230 liter.

De Tiguan Allspace is in eerste instantie leverbaar met de 1.4 TSI benzinemotor met 150 pk en met verschillende vermogensversies van de 2,0 liter dieselmotoren (150 tot 240 pk). Alle TDI varianten zijn leverbaar met 4Motion vierwielaandrijving. Daarnaast levert Volkswagen voor de benzineversies optioneel een 6-traps DSG automaat met dubbele koppeling en voor de diesels een variant met 7 versnellingen.

VolkswagenMitsubishiPeugeot
Tiguan AllspaceOutlander5008
TSI 150 TrendlineCT 150 Aut. ExecutivePT 130 Allure
36.950 euro36.900 euro36.210 euro
VolkswagenSeatSkoda
Tiguan AllspaceAlhambraKodiaq 4×4
TSI 150 DSG HighlineTSI 150 ReferenceTSI 180 DSG Style
43.150 euro42.895 euro43.690 euro
VolkswagenNissanRenault
Tiguan AllspaceX-TrailKoleos
TDI 150 ComfortlinedCi 130 AcentadCi 130 Intens
43.390 euro43.790 euro42.790 euro

Het gamma van de Tiguan Allspace begint met de Trendline. Dit model kost als 1.4 TSI met handbak 36.950 euro en is voorzien van onder meer LED dagverlichting, 17 inch Montana lichtmetalen velgen, automatische airconditioning, een multifunctioneel stuur, een Plus boordcomputer, het Composition Colour radio & multimediasysteem, een verschuifbare achterbank (180 mm), dakreling en een variabele laadvloer. Ook hightech veiligheidsvoorzieningen als adaptieve cruise controle met automatische afstandsregeling en Lane Assist zijn bij de Trendline aan boord. Met de 6-traps DSG automaat wordt het tarief 39.250 euro.

De Comfortline kost als 1.4 TSI met handbak 38.850 euro en is heeft als meeruitrusting zaken als extra donker getinte ruiten achter, een elektrisch bedienbare achterklep, 17 inch Tulsa lichtmetalen velgen, automatische airconditioning met 3 klimaatzones, een Premium boordcomputer met kleurendisplay, een grootlicht assistent, parkeersensoren en Comfort stoelen voorin.

De meeste luxe biedt de Tiguan Allspace Highline. Die kost als 1.4 TSI met de 6-traps DSG automaat 43.150 euro. Zijn uitrusting omvat ondermeer LED techniek voor de koplampen, 18 inch Kingston lichtmetalen velgen, sleutelloze toegang, Easy Open (sensorgestuurde opening en elektrische sluiting van de achterklep), het Active Info Display (digitaal instrumentarium), dynamische grootlicht assistent (Dynamic Light Assist), het Composition Media radio & multimedia systeem, sfeerverlichting in deurdecoratie & voetenruimte en Top Comfort stoelen.

Voor de zakelijke markt is er de in de inleiding genoemde Comfortline Business uitvoering. Die is er als 1.4 TSI (38.950 euro) en als 150 pk sterke 2.0 TDI (44.490 euro). Uitrustingkenmerken van deze Tiguan Allspace zijn het Discover Media navigatie / radio / multimediasysteem, mobiele internetdiensten (Car-Net Guide & Inform basis; abonnement voor 36 maanden), Plus telefoonvoorbereiding, diefstalalarm, App-Connect smartphone integratie, digitale radio-ontvangst (DAB+), LED achterlichten, spraakbediening en de Mijn Volkswagen App (inclusief abonnement voor 36 maanden).

De meerprijs voor de derde zit rij die van de Tiguan Allspace een 7-zitter maakt, bedraagt 599 euro. De Volkswagen is per direct te bestellen en vanaf november 2017 staat hij bij de dealers in de showroom.

Reageren is niet mogelijk.