Prijsvergelijking Volkswagen T-Roc 1.5 TSI

0

De prijzen van de 150 pk sterke 1.5 TSI viercilinder uitvoering van de Volkswagen T-Roc zijn bekend. De C segment cross-over was reeds bestelbaar als 1.0 TSI met 115 pk en als 190 pk sterke 2.0 TSI. Benzinefans die lever een tussenmaatje hebben, kunnen nu opteren voor de 1.5 TSI. Die motor is goed voor 250 Nm en beschikt over cilinderuitschakeling. Hiermee wordt het brandstofverbruik teruggebracht bij constante snelheden en op andere momenten dat er minder vermogen wordt gevraagd.

De 1.5 TSI is er als Style en als Sport. De naamloze basisuitvoering behoort niet tot de keuzemogelijkheden. Wie die versie wenst, is aangewezen op de 1.0 TSI. Als Style kost de T-Roc 29.455 euro. Voor de stoerder aangeklede Sport versie rekent Volkswagen een bedrag van 31.195 euro. In beide gevallen is een handbak met 6 versnellingen standaard. De 190 pk sterke 2.0 TSI is er daarentegen alleen met een 7-traps DSG automaat in combinatie met 4Motion vierwielaandrijving.

VolkswagenAudiToyota
T-RocQ2C-HR
1.5 TSI Sport1.0 TFSI Sport1.2T Executive
31.195 euro31.145 euro31.295 euro

Als Style is de T-Roc voorzien van onder meer een multimedia systeem, een noodrem assistent, een regensensor, lichtmetalen velgen, adaptieve snelheidsregelaar, een 3-spaaks multifunctioneel stuurwiel dat met leder bekleed is, parkeersensoren voor & achter, mistlampen inclusief bochtenverlichting en comfortstoelen voorin. De Sport uitvoering voegt daar automatische airconditioning (in plaats van handbediend), het radio / multimediasysteem Composition Media, in hoogte verstelbare sportstoelen voorin en het Active Info Display digitale instrumentenpaneel aan toe.

Wat de dieseluitvoeringen van de T-Roc gaan kosten, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de motorenlijst de 116 pk sterke 1.6 TDI zal omvatten, evenals 2 vermogenvarianten (150 of 190 pk) van de 2.0 TDI. Volkswagen start volgende maand met het afleveren van de eerste exemplaren van de T-Roc. Dat de dieseluitvoeringen pas later beschikbaar komen, heeft te maken met de beperkte relevantie voor de Nederlandse markt.

Reageren is niet mogelijk.