Honda sluit S2000 opvolger uit

0

Op korte tot middellange termijn komt er geen opvolger voor de legendarische S2000. En daar hebben de Japanners verschillende redenen voor.

In de afgelopen jaren is er regelmatig driftig gespeculeerd over de terugkeer van de open 2-zits Honda met stoffen kap. Maar intussen zijn we bijna een decennium verder en is er nog steeds geen nieuwe S2000, dit tot frustratie van de vele fans die er nog steeds in grote getale zijn.

Hayato Mori, productplanner bij Honda, laat nu weten dat er bij Honda absoluut geen nieuwe, sportieve 2-zitter in de pijplijn zit en dat dit vermoedelijk ook nooit nog het geval zal zijn. En daar heeft hij meerdere redenen voor.

Enerzijds omdat SUV modellen nog steeds aan populariteit winnen en de winstmarges op nicheproducten zoals de S2000 bijzonder klein zijn. En anderzijds omdat de ontwikkelingskosten voor auto’s überhaupt steeds hoger worden als gevolg van de strenger wordende crash en veiligheidsnormen.

Kortom, er valt van een nieuwe S2000 geen aantrekkelijk verdienmodel te maken. “Sportauto’s zijn nu eenmaal niet meer zo populair, en dat is de schuld van de SUV”, aldus Hayato Mori.

Reageren is niet mogelijk.