Hyundai kondigt Kona Electric aan

0

Na de uitstekend verkopende Ioniq maakt Hyundai zich op voor een nieuwe homerun op de automarkt: de Kona Electric. Compacte cross-overs zijn sowieso gewild en langzaam maar zeker ontstaat er een gezonde belangstelling bij autoconsumenten voor elektrische modellen met een flinke actieradius. Hyundai combineert die eigenschappen in de Kona Electric. De nieuweling debuteert in maart op de autosalon van Genève. Op een volle acculading kan je even ver komen als met een Tesla.

De Kona Electric verschijnt in 2 ‘actieradius smaken’ op de markt. De basisversie krijgt een 40 kWh accupakket. Voor wie meer kan/wil besteden biedt Hyundai de Kona Electric ook aan in 64 kWh configuratie. Die versie heeft volgens de nieuwe meer realistische WLTP meetmethode een actieradius van 470 kilometer; een bereik dat vergelijkbaar is met die van de Tesla Model S P100D.

De actieradius van de 40 kWh versie is nog niet bekend, maar reken op minimaal 380 kilometer volgens de WLTP meetmethode. De Kona Electric zal zich met specifieke designdetails van de reguliere versie onderscheiden, waaronder een nieuwe grille. Daarin zit de aansluiting voor de stekker.

De Kona Electric is vanaf de zomer leverbaar. Op 27 februari wordt de auto door Hyundai gepresenteerd. De prijs is nog niet bekend, maar reken op 40.000 euro. Nog voor de decenniumwisseling wil het Koreaanse merk 14 nieuwe milieuvriendelijke modellen op de markt brengen. 5 daarvan zijn een hybride, 4 van het stekkerhybride soort en 4 volledig elektrisch. Het 14de model is een cross-over met een brandstofcel aan boord, de reeds gepresenteerde Nexo.

Comments are closed.