Hyundai komt met hete Kona

0

Hyundai beperkt zijn N gamma niet tot de i30. Het is de bedoeling dat er meer sportieve modellen onder dit label geïntroduceerd gaan worden. Eén daarvan is de Kona N.

Albert Biermann, eindverantwoordelijk voor de N divisie van Hyundai en voormalig topmanager van BMW M, laat in een interview weten dat zijn team aan een Kona N werkt. Die krijgt een vermogen van om en bij de 250 pk, afkomstig van een 2,0 liter turbomotor. Het is de bedoeling dat de Kona M in 2019 op de markt komt. Momenteel is de krachtigste Kona voorzien van een 177 pk sterke 1.6 T-GDI motor.

Er zijn meer autofabrikanten die aan een sportieve, compacte cross-over werken. Zo legt Volkswagen de laatste hand aan de T-Roc R, terwijl het nieuwe dochtermerk van Seat, Cupra met een gepeperde Ateca bezig is. Daarnaast broedt Renault op een RS versie van de volgende generatie Captur. Nissan, sowieso uitvinden van de B segment cross-over, serveerde ons al eerder de Nismo uitvoering van de Juke.

Naast ‘echte’ N modellen werkt Hyundai ook aan een ‘N Line’ gamma, dat vergeleken kan worden met ST Line van Ford en R Line van Volkswagen. Het gaat daarbij om uitvoeringen die wel een sportief uiterlijk hebben, maar het zonder extreem sterke krachtbron doen. Dat scheelt enorm in de prijs. Voor de Kona N verwacht Autointernationaal.nl overigens een prijskaartje van minimaal 42.995 euro.

Comments are closed.