Volkswagen T-Roc R betrapt

0

Volkswagen zal op korte termijn een sportieve variant van de T-Roc presenteren, de ‘R’. Die kon recentelijk tijdens testwerk worden betrapt.

Op het eerste gezicht lijkt er op de spionagefoto’s een gewone T-Roc te figureren, maar de 4 uitlaat eindstukken geven samen met de iets verkleinde grondspeling weg dat het hier om de R uitvoering gaat. Die krijgt de 310 pk variant van de 2.0 TSI turbobenzinemotor onder de kap. Via een 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling worden alle 4 de wielen aangedreven.

Het ingetogen uiterlijk maken van de T-Roc R een regelrechte wolf in schaapskleren. Hij is ook met afstand de krachtigste cross-over in het C segment. Ondanks dat de Volkswagen weinig visueel spektakel biedt, wordt de T-Roc R geen koopje. Reken op ruim 58 mille. Ingetogen kracht heeft nou eenmaal zijn prijs.

Reageren is niet mogelijk.