Volkswagen California XXL in productie

0

Volkswagen neemt de California XXL, een vorig jaar augustus gepresenteerd op de Crafter gebaseerd studiemodel, daadwerkelijk in productie.

De California XXL is een tot camper omgebouwde bestelbus met een fors verhoogd dak. Aan boord zijn onder meer een keuken en sanitaire voorzieningen. Verder kenmerkt hij zich door een ruim en licht interieur. De ‘XXL’ is de fors grotere broer van de gewone California, de op de T6 Transporter gebaseerde kampeerwagen van Volkswagen.

Net als dit model wordt ook de California XXL straks leverbaar met een tweekleurig koetswerk. Of opties als het panoramadak, de projector en de fijne interieurverlichting het productiestadium halen, is vooralsnog niet bekend. Wel is duidelijk dat Volkswagen de California XXL zal gebaseerd op de medium wielbasis versie van de Crafter.

Tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf (24 augustus t/m 2 september) zal de productieversie van de California XXL door Volkswagen aan het publiek worden gepresenteerd. Hij wordt fors duurder dan de gewone California, die in Nederland een instapprijs van 54 mille heeft. Voor dit bedrag krijg je de voorwiel aangedreven, 84 pk sterke 2.0 TDI.


Van de gewone California is inmiddels in Hannover het 100.000ste exemplaar geproduceerd. Het betreft een exemplaar in Ocean topuitvoering met een in 2 kleuren gespoten carrosserie en een blauw hefdak. Onder de kap van het mijlpaal exemplaar zit een 204 pk sterke 2.0 TDI motor. Die drijft met 4Motion techniek alle 4 de wielen aan.

Vorig jaar produceerde Volkswagen in Hannover 15.155 exemplaren van de California; een record. Dit jaar zullen waarschijnlijk nog meer exemplaren van de band rollen. 30 jaar geleden zag de eerste California het levenslicht. Die was gebaseerd op de derde generatie Transporter (de laatste met de motor achterin) en was in samenwerking met Westfalia gebouwd.

Sinds 2004 vindt de productie van de California in Hannover plaats. Daarvoor werd het model in Rheda-Wiedenbrück van bestelbus tot camper getransformeerd. Daar zagen 60.000 exemplaren het levenslicht, waardoor de totale output van de California nu in totaal 160.000 stuks bedraagt.

Reageren is niet mogelijk.