Nieuwe Renault Zoé betrapt

0

Achter de schermen is Renault volop bezig met de ontwikkeling van de tweede generatie Zoe. Die zal komende zomer worden voorgesteld. Tijdens het maskeren van een testexemplaar met psychedelisch camouflagemateriaal wist iemand toch een snel plaatje te schieten, waardoor we nu al kennis kunnen maken met het front van de nieuwe elektrische Zoé.

Net als de BMW i3 en de Nissan Leaf beleefde de huidige editie van de Renault Zoé een enigszins aarzelende verkoopstart, maar de laatste jaren neemt het aantal bestellingen gestaag toe. In 2018 steeg het afzetresultaat van de inmiddels 7 jaar oude elektrische Franse hatchback naar 1.017 registraties; afgerond 30 procent meer dan in 2017. Dat is een resultaat om trots op te zijn.

De geboorte van de tweede generatie Zoé vindt dus onder een gunstig gesternte plaats, maar op het moment van de lancering zullen er meer elektrische kapers op de kust zijn gearriveerd, waaronder de emissieloze varianten van de volgende generatie Opel Corsa en Peugeot 208. En in 2020 zal rivaal PSA ook een elektrische uitvoering van de nieuwe Citroën C4 in stelling brengen.

Op de spionagefoto, gemaakt in een R&D centrum van Renault-site in Guyancourt, is een voor een elektrische auto opvallend dynamisch ogende voorbumper te zien. Ook het formaat van de merkbadge op de snoet groeit bij de tweede generatie. Het lijkt er op dat de Franse autofabrikant een bescheiden uitstraling voor de Zoé niet langer nodig vindt. En gelijk heeft zij: als je succes hebt, dan mag je dat op een zelfbewuste manier gaan uitstralen.

Onder de hertekende motorkap zullen wij ook nieuwe technologie tegenkomen. Net als de jongste Leaf van alliantiepartner Nissan zal de tweede generatie Leaf waarschijnlijk leverbaar worden in 2 batterijcapaciteit versies: 41 kWh en 62 kWh. De laatste accuset zal de Renault qua actieradius onverslaanbaar maken in de concurrentiestrijd met de eerder genoemde elektrische modellen van landgenoot PSA.

De productie van de nieuwe Zoé zal in juni in de fabriek in Flins beginnen. Dit betekent dat wij de tweede editie van de volledig elektrische Renault na de zomer (september of oktober) in de Nederlandse showrooms kunnen verwachten. Net als de vijfde generatie Clio krijgt de nieuwe Zoé een hoogwaardig, hightech cockpit met een groot centraal touch screen en fraaie materialen. Er gaan zelfs geruchten dat hij leverbaar wordt in Initiale Paris uitvoering.

Reageren is niet mogelijk.