Volkswagen T-Roc R wordt een prijspakker

0

Zoals verwacht krijgt de Volkswagen T-Roc een R versie. Op de autosalon van Genève zal de sportieve uitvoering in conceptvorm aan het publiek worden voorgesteld. Om ons in de stemming te brengen, heeft Volkswagen een schets van de nieuweling gemaakt.

Prototypes van de T-Roc R rijden al een tijdje rond. Technische details geeft Volkswagen nog niet vrij, maar je kan er vergif op innemen dat de sportieve versie dezelfde 2.0 TSI motor van 300 pk krijgt als de Audi SQ2, de Cupra Ateca en de eigen Golf R. Een DSG automaat met dubbele koppeling en 4Motion vierwielaandrijving zijn ook van de partij.

De krachtige 4 cilinder 2,0 liter turbomotor (er is overigens een kans dat Volkswagen de 290 pk van de Golf GTI TCR onder de kap stopt, óf de 310 pk versie van de Audi TT-S) wordt verpakt in een aangepaste carrosserie. De designafdeling heeft voor de T-Roc R onder andere nieuwe bumpers, velgen en uitlaat eindstukken getekend. Het interieur wordt opgewaardeerd met sportstoelen en carbon panelen.

Een GTI versie zit overigens niet in de pijplijn. Deze beroemde typeaanduiding blijft voorbehouden aan lage modellen oftewel hatchbacks van het merk, zoals de Up, Polo en Golf. Wel werkt Volkswagen aan een 2-deurs Cabrio uitvoering van de T-Roc. Deze SUV met volledig elektrisch bedienbare stoffen kap zal spoedig worden aangekondigd. De levering start volgend jaar.

Op de autosalon van Genève 2019, die van 7 tot en met 17 maart duurt, zal Volkswagen meer details over de T-Roc R bekendmaken. Omdat het vooralsnog om een conceptversie gaat, is het nog even gissen naar de prijs. Alhoewel: Autointernationaal.nl verwacht een tarief van 51 à 52 mille. Daarmee wordt de T-Roc R fors goedkoper dan de Audi SQ2 (61.110 euro) en de Cupra Ateca (57.950 euro).

Reageren is niet mogelijk.