Prijs vergelijking Hyundai Kona Hybrid

0

Hyundai heeft de prijzen en uitrustingen bekendgemaakt van de nieuwe hybride uitvoering van de Kona. Rijden in de door een elektromotor geassisteerde, maar stekkerloze compacte SUV kan vanaf 27.995 euro. De Kona Hybrid komt naast de benzineversie en de volledig elektrische uitvoering in het gamma.

Zoals eerder in een test door Autointernationaal.nl werd gemeld, combineert de Kona Hybrid de voordelen van de actieradius en het tankgemak van een benzineauto met de verbruik reducerende en de prestaties verhogende effecten van een elektromotor. Het gaat er bij deze Hyundai niet zozeer om het emissievrij afleggen van grote afstanden, maar om zo zuinig mogelijk onderweg te zijn met een auto die geen aanpassing van de gebruikswijze vereist (zoals opladen). Het gemiddelde verbruik van de Kona Hybrid (volgens de NEDC 2.0 meetnorm) bedraagt 3,9 liter per 100 km. De uitvoeringen met 18 inch wielen jagen er 4,3 liter doorheen.

In de Kona Hybrid krijgt een 105 pk sterke 1,6 liter atmosferische benzinemotor assistentie van een elektrische collega die goed is voor 43,5 pk. Het systeemvermogen bedraagt 141 pk en aan koppel is er maximaal 265 Nm beschikbaar. De elektromotor haalt zijn stroom uit een 1,56 kWh groot accupakket. De sprint naar 100 km/u kan in 11,2 seconden worden uitgevoerd. De topsnelheid van de Kona Hybrid bedraagt 160 km/h. Schakelen gaat middels een 6-traps automaat met dubbele koppeling.

Hyundai gaat de Kona Hybrid leveren in 3 uitrustingsniveaus: als Comfort (27.995 euro), Fashion (30.295 euro) en Premium (33.795 euro). Het soort en het aantal toeters en bellen komt in grote lijnen overeen met die van de benzineversies van de Kona. Als extra uitrusting beschikt de hybride uitvoering over Smart Cruise Control met Stop & Go functie en het anti-bots systeem Forward Collision-avoidance Assist. Om zuinig rijden te vergemakkelijken, is het Eco Driving Assist System (Eco DAS) aanwezig. Deze feature helpt verder bij het terugwinnen van energie tijdens het remmen, maakt ‘zeilen’ mogelijk en zorgt voor het op/ontladen van de batterij. Die is trouwens onder de achterbank aangebracht, zodat het formaat van de bagageruimte gelijk is aan die van de benzine versie.

HyundaiHyundaiToyota
Kona IoniqCorolla
Hybrid ComfortHybrid i-Motion1.8 Hybrid Active
27.995 euro27.995 euro28.775 euro
HyundaiKiaMazda
Kona NiroCX-30
Hybrid FashionHybrid DynamicSA-G 122
30.295 euro30.995 euro29.990 euro
HyundaiFordToyota
Kona PumaC-HR
Hybrid PremiumHybrid ST-Line1.8 Hybrid Dynamic
33.795 euro± 33.295 euro32.795 euro

De Kona Hybrid is te bestellen in 27 kleurencombinaties, waaronder de speciale introductiekleur Blue Lagoon (zie foto) met zwart dak. De Hyundai wordt standaard geleverd met het Black & White kleurenpakket: zwarte elementen en witte stiksels die het interieur wat speelser maken. Bestellen kan per direct.

Reageren is niet mogelijk.