Hyundai wil dit jaar in Nederland 10.000 exemplaren van Kona Electric verkopen

0

Hyundai wil dit jaar in Nederland 10.000 stuks van de Kona Electric registreren. Deze verkoopdoelstelling is onderdeel van de ambitie van de Zuid Koreaanse autofabrikant om in 2020 minimaal 80.000 ‘zero-emissie’ voertuigen in Europa aan de man te brengen. Daarmee wil Hyundai marktleider worden in het uitstoot vrije segment.

Andere modellen waarmee de Europese verkoopdoelstelling van 80.000 ‘zero-emissie’ voertuigen gerealiseerd moet gaan worden, zijn de Hyundai Ioniq Electric en de waterstofauto Nexo. Vorig jaar eindigde de registratieteller van de elektrische Kona in Nederland op 5.641 exemplaren. Hyundai zou meer eenheden hebben kunnen slijten als er geen levering problemen vanuit Zuid Korea waren geweest. Deze bottleneck is nu getackeld door de Kona Electric voortaan ook in de Europese fabriek in het Tsjechische Nošovice te gaat produceren en niet langer uitsluitend in het Zuid Koreaanse Ulsan. Hyundai denkt de levertijd van de elektrische cross-over daardoor aanzienlijk te kunnen verkorten.

“Wie nu bestelt, rijdt nog vóór de zomer in een Kona Electric”, aldus Berend Jan Hoekman, algemeen directeur van Hyundai Nederland. De veel kortere levertijd is te danken aan de hogere output. Het opvoeren van de productie is goed nieuws voor de klanten die nog steeds op hun reeds in 2019 bestelde Kona Electric wachten. Maar ook voor zakelijk rijders die dit jaar de lagere bijtelling van 8 procent niet willen mislopen. Hoekman belooft dat de levertijd van de populaire elektrische cross-over vanaf april verder verkort zal worden.

Er is bij de Kona Electric keuze uit een versie met 64 kWh accupakket (vanaf 41.595 euro) en een goedkopere 39 kWh uitvoering (36.595 euro). Beide varianten hebben standaard een 3-fase omvormer, waarmee het accupakket met maximaal 11 kW op te laden is. Hoekman wil overigens nog even meegeven dat de Ioniq Electric direct uit voorraad leverbaar is. Deze emissievrije Hyundai kan een goed alternatief zijn indien een grote actieradius geen topprioriteit heeft. De instapprijs van de Ioniq Electric is met 36.995 euro vrijwel identiek aan die van de emissievrije Kona.

Reageren is niet mogelijk.