Fiat geeft Frankrijk goedkopere 500E

0

Fiat introduceert de nieuwe elektrische 500 ‘top down’. Dit wil zeggen dat het model debuteerde in prijzige La Prima uitvoering. Fiat vraagt liefst 38.900 euro voor de intro editie, die standaard is voorzien van een stoffen roldak. Inmiddels is ook een uitvoering met vast dak verkrijgbaar. Die kost 35.900 euro. Maar dat blijft veel geld voor een model dat wordt geassocieerd met het A segment. Geen enkel Fiat model is duurder. Zelfs de dikst aangeklede versie van de 500X niet.

In Frankrijk hoeft men minder te dokken voor de elektrische Fiat. Daar is zojuist de 500 France Edition geïntroduceerd in een beperkte oplage van 500 exemplaren (350 stuks met vast dak en de rest met rol kap). De speciaal voor de Franse autoconsument ontwikkelde uitvoering kan worden herkend aan zijn exclusieve carrosseriekleuren, Onyx Black (zwart) of Solid White (wit). Verder heeft hij specifieke velgen van 16 inch en een ‘France Edition’ badge op het koetswerk. De dichte versie is standaard uitgerust met een panoramisch glazen dak, dat logischerwijs niet beschikbaar is voor de elektrische 500C.

Binnenin heeft het dashboard de kleur van de carrosserie gekregen. De meubilair bekleding is gemaakt van plastic dat uit de zee is opgevist. De uitrusting is compleet en omvat zaken als automatische airconditioning, sleutelloos openen & starten en een regen & lichtsensoren. De veiligheid is door Fiat niet vergeten want de 500 France Edition herkent verkeersborden, kan autonoom een noodstop uitvoering en grijpt in als de rijstrook onbedoeld wordt verlaten.

Qua connectiviteit is de 500 France Edition uitgerust met het 10,25 inch touchscreen in om het Uconnect5 infomediasysteem te bedienen. Het is compatibel met Apple Carplay en Android Auto, die beide draadloos kunnen worden gebruikt. Op smartphones zullen veel functies beschikbaar zijn, zoals het controleren van de batterijstatus, het op afstand activeren van de verwarming of airconditioning en zelfs het controleren van de bandenspanning of onderhoudsschema’s. Natuurlijk is het ook mogelijk om alle compatibele laadstations om jou heen te vinden en zelfs om jouw afgetapte stroom direct via internet te betalen.

De nieuwe Fiat 500 is alleen verkrijgbaar in een volledig elektrische uitvoering. Hij heeft een motor van 118 pk en een batterij van 42 kWh, wat hem een rij bereik van 320 km (WLTP) oplevert. De batterij accepteert opladen tot 85 kW via specifieke terminals. Op die manier kan in 35 minuten tijd 80 procent van de maximale accucapaciteit worden bijgevuld.

De Fiat 500 France Edition kost 5.000 euro minder dan de La Prima uitvoering, die ook in Frankrijk te koop is. De uitvoering met roldak is 3 mille duurder. Het is reuze jammer dat wij niet in aanmerking komen voor een ‘Dutch Edition’, want dat zou een prijskaartje van 30.900 euro hebben opgeleverd voor de dichte versie. Dat is een prijs die veel beter bij het formaat auto past. Sterker nog: het maakt de nieuwe 500 tot een van de goedkopere elektrische auto’s op de markt. Neem je ook de overheidsbonus van 4.000 euro mee, dan hadden wij in deze Fiat kunnen wegrijden voor 26.900 euro. Dat is slechts 5 mille meer dan de 1.2 Star uitvoering van de vorige generatie en 3,5 mille minder dan diens eenvoudigste Abarth versie moet opbrengen …

 

Reageren is niet mogelijk.