Abarth 595 Scorpioneoro is ode aan Autobianchi A112 Abarth Targa Oro

0

Terwijl bij Fiat de komende tijd alle aandacht zal uitgaan naar de elektrische versie van de 500, vlamt sub merk Abarth nog een keer met een dik aangeklede benzineversie: de 595 Scorpioneoro. Die wordt in een beperkte oplage leverbaar in een reeks speciale kleuren.

De Abarth 595 Scorpioneoro beschikt over een relatief comfortabele afstelling van het onderstel en zwarte schorpioen livrei. Het dak is voorzien van een mat grijs geblokt vlagmotief.

Naast een zwarte carrosseriekleur met gouden accenten (zoals de schorpioen op de motorkap en de strepen) kan je ook opteren voor Podium Blue, Racing White en Record Gray. Zaken als de handgrepen, spiegelkappen en spoilerlip (zowel voor als achter) zijn in mat grijs uitgevoerd. Dit alles gaat vergezeld door 17 inch goudkleurige lichtmetalen velgen. Op verzoek levert Abarth ook zwarte wielen met een gouden schorpioen op de velg dop.

In het interieur zien we Abarth ‘Scorpionflage’ sportstoelen met zwart lederen bekleding. Op de hoofdsteunen van deze extreme 595 staat het ‘Scorpioneoro’ opschrift naast de Italiaanse vlag en een Abarth borduursel. Het Scorpion Black dashboard met matzwarte details, het genummerde goudkleurige bordje op de midden tunnel en speciale matten maken de look compleet.

Onder de kap van de 595 Scorpioneoro zit de bekende 1.4 T-Jet turbomotor in 165 pk configuratie, gekoppeld aan een handbak. Als optie biedt Abarth een sequentiële transmissie aan, voorzien van schakel peddels aan het stuur. Om vanuit stilstand op 100 km/u te komen, heeft de 595 Scorpioneoro 7,3 seconden nodig.

Deze Scorpioneoro uitvoering zou een eerbetoon zijn aan de A112 Abarth Gold Ring (bij fans beter bekend als de ‘Targa Oro’) uit 1979. Van deze exclusieve uitvoering werden slechts 150 exemplaren geproduceerd en is nu zeer gewild bij verzamelaars. Doel is nu om van de 595 Scorpioneoro ook een collectors item van de maken.

Om de introductie van de Abarth 595 Scorpioneoro niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, creëerde horlogemaker Breil een beperkte reeks chronograaf horloges die voorzien zijn van een uitsnede met een goudkleurig schorpioenlogo. Het toekomstige collectors item, die een oplage van 2.000 stuks heeft, vergt echter wel een flinke initiële investering. Bij de Abarth dealer betaal je al snel 33 mille voor deze 595 Scorpioneoro. Voor de auto dan, want de prijs van het horloge is daar niet bij inbegrepen.

 

Reageren is niet mogelijk.