Fastned ziet omzet flink stijgen ondanks oproep om zoveel mogelijk thuis te werken

0

Fastned, exploitant van snelle laadstations, zag zijn omzet in het derde kwartaal van dit jaar stijgen tot 1,6 miljoen euro. Dat betekent een groei van 54 procent in vergelijking met dezelfde periode van 2019. Hiermee heeft de omzet van het bedrijf zich hersteld na het dieptepunt in maart. Een grotere groei werd volgens Fastned geremd doordat veel eigenaren van elektrische auto’s nog thuis werken.

“Wat niet tot uiting komt in onze cijfers is de kwantumsprong in onze onderliggende markt. De levering van volledig elektrische auto’s verschoof van 1 à 2 procent van de totale autoverkoop in 2019 naar 5 à 10 procent in september van dit jaar. Zodra mensen weer meer op kantoor gaan werken, verwachten wij een versnelde omzetgroei”, aldus Michiel Langezaal, de CEO van Fastned. IJdele hoop want vanwege het voortwoekerende corona virus heeft onze premier opnieuw opgeroepen om de komende maanden zoveel mogelijk thuis te werken.

Fastnet opende afgelopen kwartaal haar 100ste snelle laadstation. In totaal werden 7 locaties aan het netwerk toegevoegd. Fastned telt nu 123 stations in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het aantal klanten steeg met 53 procent tot 47.213. Door de overname van Mister Green kreeg Fastned de rechten om snelle laadstations op 16 drukke plekken in Nederland te exploiteren. In juli dit jaar haalde het bedrijf ruim 13 miljoen euro op door de uitgifte van obligaties waarmee het netwerk verder kan worden uitgebreid.

In het derde kwartaal van 2020 werd zoals gezegd met het opladen van (deels) elektrische auto’s een omzet van 1,6 miljoen euro behaald, afkomstig van meer dan 167.000 laadsessies. Dat komt neer op ongeveer 10 euro per laadbeurt, waaruit blijkt dat maar weinigen bij Fastned stoppen om het accupakket helemaal vol te laden. Logisch, want daar is snel laden ook niet voor bedoeld. De helft van de Fastned stations beschikt over snelle laders die minstens 150 kW kunnen leveren, zodat een aanzienlijk deel van de elektrische auto’s bij het bedrijf op maximaal vermogen kan worden opgeladen.

In totaal werd er 2,9 gigawattuur (GWh) aan duurzame elektriciteit afgenomen. Dat komt neer op een stijging van 50 procent.

 

Reageren is niet mogelijk.