Vernieuwde Volkswagen Tiguan nu in de showroom

0

De vernieuwde Tiguan is in de showrooms van de Volkswagen dealers gearriveerd. De facelift versie van de populairste SUV van Europa is er in 5 uitvoeringen, waaronder Business modellen die aantrekkelijk zijn voor zakelijke planten. De vernieuwde Tiguan is te rijden vanaf 36.640 euro.

De facelift van de Tiguan omvat een compleet nieuw ontworpen front, de verhoogde motorkap en een bijgepunte achterzijde. Van binnen biedt de SUV nu onder meer touch & slide bediening van de airconditioning (daar zal niet iedereen blij mee zijn), een nieuw stuurwiel en infomediasystemen van de laatste generatie. Met We Connect hebben Tiguan rijders toegang tot een scala aan online diensten en apps. Nieuwe assistentiesystemen, waaronder Travel Assist en Predictive Cruise Control, dragen volgens Volkswagen bij aan meer veiligheid en comfort.

De vernieuwde Tiguan is zoals gezegd verkrijgbaar in 5 verschillende uitvoeringen: Life, Life Business, Elegance, R-Line en R-Line Business+. De basisversie is standaard voorzien van LED verlichting met Light Assist, 17 inch Montana lichtmetalen velgen, automatische airconditioning met 3 temperatuurzones, Comfort stoelen en sfeerverlichting. Ook bij de prijs inbegrepen zijn: DAB+ radio, parkeersensoren voor & achter, het radio & multimediasysteem ‘Ready to Discover’ met 8 inch touchscreen, Streaming & Internet en We Connect. Adaptieve cruise controle (ACC), Front Assist en City Emergency Braking zijn eveneens standaard. Elke vernieuwde Tiguan wordt standaard geleverd met 4 jaar garantie.

Voor het in de inleiding genoemde instaptarief van 36.640 euro krijgt men de vernieuwde Tiguan in Life uitvoering met een 130 pk versie van de 1.5 TSI motor. Deze krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak. Later dit jaar maakt Volkswagen ook de prijzen en specificaties bekend van de overige aandrijflijnen, waaronder de 245 pk sterke plug-in hybride (eHybrid) met een verwachte elektrische actieradius van 50 km. Die zal bestelbaar zijn vanaf december. Dat geldt ook voor de 245 pk sterke 2.0 TSI uitvoering met 4Motion vierwielaandrijving. In februari 2021 gaan de orderboeken open voor de 190 pk 2,0 liter benzineversie. Beide 2.0 TSI uitvoeringen hebben de 7-traps automaat standaard.

Volkswagen gaat de vernieuwde Tiguan ook aanbieden met de 2.0 TDI dieselmotor, maar vooralsnog alleen in voorwiel aangedreven vorm. De prijzen van de 4Motion versies (met vierwielaandrijving) worden in een later stadium bekendgemaakt. Daarbij is er keuze uit 150 pk of 200 pk.

 

Reageren is niet mogelijk.