Mijlpaal voor Tesla Superchargers

0

Tesla heeft wereldwijd inmiddels 20.000 zogeheten Superchargers staan, zo laat de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s weten. Superchargers zijn de eigen laadpunten van het merk.

Tesla deelt geen overige informatie, maar meldt slechts dat het aantal van 20.000 exemplaren bereikt is en dat dit aantal nog altijd toeneemt. In Nederland zijn er vooralsnog 29 Supercharger stations. Afgelopen juli werd in Rijswijk een vestiging geopend. Dit was bovendien het eerste zogeheten V3 Supercharger station. Dit betekent dat aldaar de modellen van Tesla nog sneller kunnen worden opgeladen. De laadpalen in Rijswijk hebben namelijk een laadcapaciteit van 250 kW. De laadcapaciteit van de V3 laadpunten is daarmee flink hoger dan die van de bestaande V2 exemplaren die goed zijn voor 150 kW.

Tesla is een pionier als het gaat om het aanleggen van laadinfrastructuur. De autofabrikant was de eerste die daarmee op grote schaal begon. Inmiddels is er sprake van een wereldwijd laadnetwerk. Het contrast met de concurrentie is enorm. In Europa is Ionity weliswaar bezig met de uitrol van een snel laadnetwerk, maar deze speler heeft op dit moment slechts 298 stations. Ook Fastned komt met nog geen 1.000 snelle laders in Europa niet in de buurt van de omvang van het netwerk van Tesla. De Superchargers zijn zoals gezegd wereldwijd te vinden, maar Ionity en Fastned zijn enkel actief in Europa actief.

Toch gaan de ontwikkelingen bij Tesla langzamer dan het bedrijf voor ogen had. Het automerk wilde eind 2018 al 18.000 Superchargers operationeel hebben. Dat werden er in dat jaar uiteindelijk ‘slechts’ 12.000. Desalniettemin loopt Tesla dus ver vooruit op de concurrentie. In vergelijking met een jaar geleden is het aantal Superchargers wereldwijd met een kleine 5.000 stuks toegenomen. Vooral de laatste maanden is Tesla weer druk bezig het aantal locaties flink uit te breiden. Zo stonden het aantal Superchargers in september van dit jaar nog op 17.500 stuks.

Reageren is niet mogelijk.