Nissan vijlt de Leaf bij

0

Het verkoopleven van de Nissan Leaf gaat een nieuwe fase in. Hij heeft er namelijk een belangrijke concurrent bij gekregen: de Volkswagen ID.3. Daarvan werden in oktober grote aantallen op kenteken gezet, al gaat het hierbij deels om exemplaren die eigenlijk al eerder afgeleverd hadden moeten worden, maar wat door software problemen niet mogelijk was.

Langzaam maar zeker heeft Volkswagen zijn ID.3 huiswerk nu wel op orde en dit betekent dat de Nissan Leaf verkooptechnisch zijn borst nat kat maken. Gaat hij volledig van de kaart gespeeld worden door zijn modernere concurrent uit Duitsland? Nissan is er niet gerust op dat het antwoord op die vraag “nee” zal zijn en komt daarom voor het nieuwe modeljaar met een serie aanpassingen voor de Leaf. De elektrische middenklasser kan rekenen op nieuwe rij hulpsystemen, verbeterde internetmogelijkheden en een stuur dat nu eindelijk in de diepte verstelbaar is.

Het stuur is, ongeacht het uitrusting niveau, nu dus in diepte (axiaal) verstelbaar. Standaard is voortaan ook Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI) dat jouw Leaf in de rijbaan houdt wanneer er zich iets in de dode hoek bevindt. Tegelijkertijd zal de Nissan dan worden afgeremd. Vanaf de Tekna uitvoering is de Intelligent Rear View Mirror is eveneens nieuw. Dat projecteert beelden van de achteruit rij camera op de binnenspiegel. Heb jij geen behoefte aan dit digitale gedoe? Geen probleem: via een druk op de knop krijg jij een conventioneel beeld. Verder is er bij de Nissan voortaan een In-Car Wifi hotspot aan boord en kreeg de smartphone app een upgrade. Die laat jou de deuren voortaan op afstand openen & sluiten en geeft jou een melding wanneer jouw Leaf een bepaald gebied verlaat of een bepaalde snelheid overschrijdt. Handig als het kroost de auto leent.

Van een ingrijpende facelift is bij de Leaf geen sprake. Daarvoor is de elektrische Japanner nog te kort op de markt (sinds januari 2018). De meest drastische uiterlijke wijziging is de introductie van een nieuwe koetswerkkleur: Ceramic Grey. Prijzen en informatie met betrekking tot de Nederlandse markt volgen in een later stadium.

Reageren is niet mogelijk.