Abarth 595 gamma vernieuwd

0

Abarth heeft het gamma van haar 595 model vernieuwd. Het performance merk van Fiat biedt voortaan 4 uitrustingsniveaus voor de ‘opgevoerde’ 500. Met elke uitvoering richt Abarth zich voortaan op een specifieke doelgroep.

Het instapniveau heet gewoon 595. Standaard is deze 595 voorzien van de Scorpion modus (voorheen Sport modus genaamd). Een druk op de knop laat het Italiaanse bommetje scherper rijden en sturen. De 595 heeft standaard ook een high performance remsysteem met zowel voor als achter geventileerde schijven. Ook een 7 inch touchscreen met DAB is standaard, terwijl optioneel connectiviteit via Apple CarPlay of Android Auto kan worden aangevraagd. Daarnaast is uitgebreide BeatsAudio ‘by Dr. Dre’ beschikbaar.

Het uitrustingsniveau 595 Turismo is voortaan bedoeld voor wie stijl en comfort wil. Dat komt tot uitdrukking in het feit dat er diverse keuzemogelijkheden zijn voor de aankleding van het interieur, bijvoorbeeld exclusieve lederen stoelbekleding en nieuwe afwerkingsdetails plus kleuren.

In de 595 Competizione draait het allemaal om prestaties en sportiviteit. Voor deze uitvoering zijn er nieuwe 17 inch lichtmetalen velgen, een body kleuren kit (met de nieuwe tinten Rally Blue of Scorpione Black) en een schakelpook die van koolstofvezel is vervaardigd.

De ultieme 595 is de Esseesse (spreek uit als: ‘Esse Esse’), waarbij de nieuwe titanium pijpen van het Akrapovič uitlaatsysteem de merkwaarden ‘performance’ en ‘stijl’ zouden belichamen.

Alle uitvoeringen van de Abarth 595 hebben een afgeplat stuurwiel aan de onderzijde en in het vooronder de 1.4 T-Jet motor. Die levert in de standaardversie maximaal 145 pk, in de Turismo 165 pk en in zowel de Competizione als Esseesse 180 pk.

 

Reageren is niet mogelijk.