Hyundai plaagt met Kona N

0

Hyundai breidt haar sportieve N gamma uit. Het volgende model is gebaseerd op de vernieuwde Kona. Dat is meteen ook de eerste high performance SUV met het N label.

“Wij passen heel graag ons succesvolle recept, dat wij al gebruikten voor de i30 N en onlangs ook voor de i20 N, nu ook toe op een van de populairste SUV modelen van dit moment, onze Kona”, zegt Andreas-Christoph Hofmann, vice president Marketing & Product bij Hyundai in Europa. “Met de toevoeging van de Kona aan het N gamma bereikt ons high performance label een hoger niveau”.

De nieuwe Hyundai Kona N is voorzien van een 8-traps N automaat met een dubbele koppeling. In de combinatie met een 2,0 liter turbomotor zorgt dat volgens Hofmann voor een uiterst sportieve en dynamische rij beleving. Net als de andere N modellen is ook de Kona N uitgerust met diverse sportieve voorzieningen, zoals Launch Control, en maakt hij tijdens het rijden een opwindend sportief geluid. Reken op minimaal 250 pk.

“De Kona N is de eerste SUV met het supersportieve N label”, zegt Till Wartenberg, vice president en hoofd van het ‘N Brand Management’ en de Motorsport subdivisie van Hyundai. “Onze ‘hot SUV’ is niet alleen heel veelzijdig en functioneel, hij biedt net als de andere N modellen ook veel rijplezier. De ‘N-thusiasts’, zoals wij hen noemen, zullen genieten van de Kona N, waar ze ook naartoe rijden, op de weg én op het circuit”.

Meer informatie over de nieuwe Kona N volgt in de komende weken. Hyundai heeft ook plannen voor een N versie van de kersverse Tucson.

Reageren is niet mogelijk.