Volkswagen komt in actie: Polo R-Line Edition

0

In 2019 wist Volkswagen in Nederland nog bijna 13 duizend exemplaren van de Polo aan de man te brengen. Vorig jaar bleef de verkoopteller steken op 8.975 eenheden. Daarmee verspeelde de Polo de tweede plek in het modellenoverzicht. De verwachting is dat de verkopen dit jaar nog verder onder druk komen te staan nu enerzijds de transitie naar elektrisch rijden doorzet en anderzijds de concurrentie in het segment voor traditioneel aangedreven modellen toeneemt als gevolg van bijvoorbeeld de marktintroductie van de nieuwe Hyundai i20. Daarnaast komt de levering van de getalenteerde Toyota Yaris nu goed op gang.

Volkswagen reageert op deze marktontwikkelingen met de introductie van de Polo R-Line Edition. Dit in een beperkte oplage beschikbare model springt in het oog met onder meer het R-Line exterieurpakket en grote lichtmetalen velgen. Die sportiviteit gaat samen met luxe, connectiviteit en een prijs van 22.790 euro. Andere kenmerken zijn 16 inch lichtmetalen ‘Sebring velgen en het R-Line exterieurpakket. Inbegrepen hierbij zijn onder meer R-Line bumpers, de R-Line dakspoiler en R-Line dorpels. Als kers op de taart zijn er extra donker getinte zijramen achter inclusief een donkere achterruit.

De Polo R-Line Edition biedt een royale dosis luxe in de vorm van het radio & multimediasysteem Ready to Discover met kleuren touchscreen (7 inch), Streaming plus Internet, het We Connect Plus abonnement (12 maanden) voor online diensten en digitale radio-ontvangst (DAB+). Ook inbegrepen zijn automatische airconditioning, adaptieve cruisecontrol, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en een 3-spaaks, met leder bekleed multifunctioneel stuur.

De actie-uitvoering van de Polo wordt standaard geleverd met de 95 pk sterke 1.0 TSI benzinemotor. De versie met handgeschakelde 5 versnellingsbak is leverbaar vanaf 22.790 euro. De uitvoering met automatische 7-traps DSG transmissie kost 24.790 euro. Voor beide versies geldt een klantvoordeel van 1.775 euro.

Reageren is niet mogelijk.