Prijs vergelijking Volkswagen Polo

0

De vernieuwde Polo is vanaf vandaag te bestellen. Het succesnummer van Volkswagen heeft voortaan standaard meer aan boord, zoals Lane Assist, led verlichting en een digitaal instrumentarium. Geavanceerde technologie wordt onder andere geboden in de vorm van IQ.Drive Travel Assist voor gedeeltelijk geautomatiseerd rijden. De vanafprijs van de vernieuwde en fors rijker uitgeruste Polo is bijna 2.000 euro lager dan voorheen. De compacte Volkswagen is nu te bestellen vanaf 19.990 euro.

De vernieuwde Polo is direct te herkennen aan zijn herkende front en aan de led verlichting rondom, die aan de achterzijde nu doorloopt tot in de achterklep. De IQ.Light matrix koplampen (standaard op de uitvoeringen Style, R-Line Business+ en GTI) zijn met elkaar verbonden door een karakteristieke led lichtstrip. Met zijn nieuwe technologieën legt de Polo de lat wederom hoger in zijn segment. Uitzonderlijk in deze klasse is het in de inleiding genoemde IQ.Drive Travel Assist waarmee de Polo gedeeltelijk geautomatiseerd kan rijden (inbegrepen vanaf uitrustingsniveau Life). Lane Assist, Emergency Braking Front Assist en City Emergency Braking zijn nu ook standaard.

Qua connectiviteit en infotainment verlegt de vernieuwde Polo volgens Volkswagen de grenzen. Het ‘Ready to Discover’ infotainment systeem maakt het mogelijk om de navigatiefunctie na aanschaf ‘on demand’ te activeren. Navigatie is standaard op het ‘Discover Media’ systeem met 8,0 inch display en ‘Discover Pro’ met 9,2 inch display. Vanaf ‘Ready to Discover’ is altijd ‘Streaming & Internet’ standaard. Hiermee is de Polo continu verbonden met het internet voor toegang tot allerlei digitale diensten.

VolkswagenNissanPeugeotSkoda
PoloMicra208Fabia
1.0 MPI 80 pk1.0 I-GT 92 pk Visia1.2 PureTech 75 Active1.0 TSI 95 pk Ambition
19.990 euro19.740 euro19.980 euro20.290 euro
VolkswagenHyundaiKiaSeat
Poloi20RioIbiza
1.0 TSI 95 pk Life1.0 T-GDI Premium1.0 T-GDI 100 pk Dynamic+1.0 TSI 95 pk FR
23.890 euro24.395 euro23.795 euro24.850 euro
VolkswagenHondaOpelRenault
PoloJazzCorsaClio
1.0 TSI 110 pk Style1.5 Hybrid Executive1.2T 100 pk Aut. UltimateHybrid pk Initiale Paris
29.840 euro29.405 euro29.449 euro28.990 euro

De vernieuwde Polo is leverbaar in een naamloze basisuitvoering en als Life, Style, R-Line of GTI. Speciaal voor zakelijke rijders zijn er Business modellen beschikbaar. De basisuitvoering biedt standaard al het volledig digitale instrumentenpaneel (Digital Cockpit), het multimediasysteem ‘Composition’ met touchscreen, telefoonvoorbereiding, We Connect Plus (inclusief abonnement voor 12 maanden), Lane Assist, led koplampen, automatische airconditioning en elektrisch verstel- & verwarmbare buitenspiegels.

De voorheen meest verkochte uitvoering, de Comfortline, heet voortaan Life en is meteen ook luxer uitgerust. Hij biedt onder meer het IQ.Drive pakket (Travel Assist en adaptieve cruise controle), App Connect smartphone integratie, Essex lichtmetalen velgen, een regensensor en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Deze extra uitrusting van de Polo Life wordt tegen een meerprijs van 1.500 euro geleverd. Het klantvoordeel bedraagt volgens de importeur 1.850 euro. De luxe Style is aanvullend voorzien van onder meer het multimediasysteem ‘Ready to Discover’, IQ.Light Matrix koplampen, automatische airco, parkeersensoren en sfeerverlichting. De R-Line biedt alle luxe van de Life en voegt daar de geliefde R-Line exterieur- én interieurstyling aan toe. De specificaties van de GTI worden binnenkort vrijgegeven. De Business modellen zijn gebaseerd op de Life en R-Line uitvoeringen. Hun extra uitrusting omvat het navigatiesysteem ‘Discover Media’ met 20,3 cm touchscreen plus Streaming & Internet, een draadloze telefoonoplader, verwarmbare voorstoelen en een diefstalalarm.

De vernieuwde Polo debuteert met een keuze uit een 3-tal 1,0 liter benzinemotoren met 3 cilinders en vermogens van 80 pk, 95 pk of 110 pk. De 7-traps DSG automaat is standaard bij de krachtigste 1.0 TSI en optioneel op de uitvoeringen met 95 pk. De vernieuwde Polo is te bestellen vanaf 19.990 euro. De eerste exemplaren arriveren naar verwachting vanaf medio september bij de Nederlandse dealers. De specificaties en prijzen van de GTI uitvoering worden in een later stadium bekend gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.