Renault Zoé best verkochte elektrische auto van Europa

0

De Renault Zoé was in oktober de populairste elektrische auto onder Europese autoconsumenten. De emissievrije Fransoos had de afgelopen maand de meeste nieuwe inschrijvingen.

Volgens het marktonderzoekbureau Jato zijn 6.438 exemplaren van de Renault Zoé nieuw geregistreerd in de Europese Unie. Dat is weliswaar 35 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar, maar de reden hiervoor is niet zozeer de afnemende belangstelling voor de Zoé maar de chipcrisis, die bij alle autofabrikanten tot leveringsproblemen leidt.

De Volkswagen ID.3 volgde op de tweede plaats met 5.539 stuks (min 47 procent). De derde plaats ging naar de nieuwkomer Dacia Spring met 5.277 nieuwe registraties. Met een prijs van 18.250 euro is de Spring de goedkoopste elektrische auto op de markt. De top 10 wordt gecompleteerd door de Skoda Enyaq iV, de Volkswagen ID.4, de Fiat 500e, de Kia e-Niro, de Peugeot e-208, de Hyundai Ioniq 5 en de Smart Fortwo.

Onder de plug-in hybrides bekleedde de Ford Kuga PHEV de toppositie met 3.778 nieuwe registraties. In oktober werden in de Europese Unie in totaal 181.300 nieuwe volledig elektrische auto’s en plug-in hybrides geregistreerd, wat overeenkomt met een marktaandeel van ongeveer 23 procent. In voorgaande jaren was het aandeel geëlektrificeerde auto’s 13 procent (2020) en 4 procent (2019).

 

 

Reageren is niet mogelijk.