EuroNCAP: dure BMW minder veilig dan Volkswagen Polo

0

De testorganisatie EuroNCAP heeft 7 nieuwe modellen getest. Slechts 1 model was niet helemaal overtuigend … en die komt uit München.

De testers gaven de Ford Tourneo Connect, Lexus NX, de Volkswagen modellen ID.5, Polo plus Taigo en de Renault Mégane E-Tech Electric een volle 5 sterren. Alleen de BMW 2-serie Coupé werd de 5de ster ontzegd vanwege zijn assistentiesystemen, die niet in alle opzichten overtuigend waren.

Vorig jaar waren de Volkswagen modellen ID.4 en Caddy al vol in de sterrenprijzen gevallen. Het is dus geen verrassing dat de technisch grotendeels identieke zustermodellen ID.5 en Ford Tourneo Connect nu ook de volle 5 sterren krijgen. Hetzelfde resultaat was weggelegd voor het nieuwe elektrische model van Renault, de Mégane E-Tech Electric. Die verdiende punten voor de bescherming van de voorste inzittenden bij een frontale botsing en voor de bescherming van de inzittenden voor kinderen. De Fransman is niet zo briljant als het gaat om de bescherming van voetgangers, waar de testers klaagden over het ontbreken van een actieve motorkap en een noodremfunctie voor voetgangers bij het achteruitrijden. Er waren ook 5 sterren voor de Lexus NX. Dit SUV model kreeg goede cijfers voor het aantal en de functionaliteit van zijn assistentiesystemen. De Japanner presteert zodoende goed als het gaat om het beschermen van de inzittenden en andere weggebruikers.

VolkswagenPoloFcrash

Ook de technisch nauw verwante compacte Volkswagen modellen Taigo en de pas gefacelifte Polo kregen het maximale sterrenaantal. Beide worden gekenmerkt door een hoog beschermingsniveau voor de inzittenden voorin, wat de Polo onder meer te danken heeft aan de introductie van nieuwe midden airbag als onderdeel van de facelift. Als het gaat om de bescherming van andere weggebruikers en de functionaliteit van de assistentiesystemen, hebben beide Volkswagen modellen evenwel nog ruimte voor verbetering. In deze 2 categorieën kreeg de BMW 2-serie Coupé relatief lage waarderingen. De prestaties van de noodremtechnologie werden bekritiseerd vanwege onvoldoende opmerkzaamheid voor fietsers en tijdens het nemen van bochten. Aan de andere kant werden goede cijfers aan de BMW toegekend voor de bescherming van de inzittenden, wat genoeg was voor 4 sterren in het algemene resultaat.

 

Reageren is niet mogelijk.