Nissan punt de Leaf bij

0

Nissan heeft naar eigen zeggen de Leaf een facelift voor modeljaar 2023 laten ondergaan. Dat is nogal overdreven want de neuspartij, een cruciaal onderdeel bij een facelift, werd op donkere behuizing voor de koplampen na niet gewijzigd. Wel is er extra technologie.

De Leaf is voor het modeljaar 2023 namelijk uitgerust met diverse rij hulpsystemen waaronder ProPilot en infotainment technologie zoals NissanConnect. De vernieuwde editie komt in de lente van 2022 op de Nederlandse markt en is volgens de importeur een voorbode van een krachtig productoffensief met een volledig geëlektrificeerd aanbod dat Nissan voor na de zomer achter de hand heeft. Daarbij is de hoofdrol weggelegd voor de Ariya, een volledig elektrische cross-over annex SUV.

Naast donkere behuizing voor de koplampen zijn er nieuwe 16- en 17-inch lichtmetalen velgen met een glanzend zwarte afwerking. Die zijn net als de grille nu voorzien van het nieuwe merklogo van Nissan. Verder zijn er 2 nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar als aanvulling op de 6 monotone carrosseriekleuren en 5 twotone opties: Universal Blue en Magnetic Blue.

De ProPilot technologie stelt de LEAF in staat om automatisch te stoppen, te starten en een veilige afstand tot het voorliggende voertuig aan te houden, terwijl het e-Pedal de mogelijkheid biedt om met slechts één pedaal te accelereren, te vertragen en te stoppen voor maximaal gemak. Met NissanConnect biedt het model een uitgebreide reeks infotainment functies, waaronder smartphone-integratie met Android Auto en Apple CarPlay. Tevens zijn diverse voertuigfuncties, waaronder de klimaatregeling, op afstand te bedienen via de NissanConnect smartphone-app. Voor extra gebruiksgemak kunnen eigenaren hun Leaf koppelen aan Amazon Alexa (smart home).

De vernieuwde Leaf is leverbaar vanaf komende lente. De prijzen worden door Nissan binnenkort bekendgemaakt.

Reageren is niet mogelijk.