Volkswagen bereidt beursgang Porsche voor

0

Het Duitse autoconcern Volkswagen AG bereidt een beursgang van zijn dochter Porsche voor. Er zijn verregaande gesprekken hierover aan de gang met grootaandeelhouder Porsche Automobil Holding SE, zo bevestigt de fabrikant. De eigenaarsfamilies Porsche en Piëch bundelen hun belang in die holding.

Er wordt al lang gespeculeerd over een mogelijke beursgang van Porsche. Nu is er dus een officiële bevestiging van de moedermaatschappij. Maar een beslissing is nog niet genomen. Het aandeel van Volkswagen koerste na de mededeling wel al zo’n 8,7 procent hoger. Ook de aandelenkoers van de Porsche holding (niet te verwarren met het automerk zelf) steeg bijna 10 procent.

De holding controleert 53 procent van de stemrechten bij de Volkswagen Groep. Vorige week berichtte het Duitse zakenblad Manager Magazin dat maximaal een kwart van de aandelen van Porsche geplaatst zouden worden. Dat is goed voor een waarde van 20 à 25 miljard euro. Een beursgang van de sportwagenfabrikant zal echter niet meer dit jaar plaatsvinden, aldus het zakenblad. De Duitse autobouwer heeft ook nog de merken Audi, Bugatti, Seat, Lamborghini, Skoda en Bentley in portefeuille.

Reageren is niet mogelijk.