Productiestart voor Volkswagen ID.Buzz

0

Bij Volkswagen is men in Hannover, na de ID.Buzz Cargo, nu ook gestart met de serieproductie van de ID Buzz Pro. Zoals het hoort, gebeurde dat met een ceremonie.

“De start van de serieproductie van de volledig elektrische ID.Buzz is een belangrijke mijlpaal bij de elektrificatie van onze vloot en de autoproductie op de locatie Hannover. Het voertuig zal een steunpilaar zijn voor het gebruik van deze fabriek en stelt zo de toekomst van de site veilig”, zegt Carsten Intra die de faciliteit in zijn portefeuille heeft. “Nu gaat het eindelijk beginnen. De medewerkers van Volkswagen in Hannover hebben de afgelopen jaren naar dit moment toegewerkt. Ik wil iedereen bedanken voor deze sterke teamprestatie!”

VolkswagenIDbuzzProductiestart2

In de fabriek in Hannover werden onder meer een nieuwe carrosserie persinstallatie en nieuwe assemblagelijn secties voor elektrische componenten opgezet. “De afgelopen 2 jaar is de productie continu voorbereid met het oog op de bouw van volledig elektrische voertuigen, terwijl de T6.1 en, sinds 2021, de nieuwe Multivan tegelijkertijd in Hannover worden geproduceerd”, aldus Josef Baumert, lid van de Volkswagen directie en eindverantwoordelijk voor logistieke zaken, tijdens de officiële ceremonie voor de start van de productie. Hij voegt er aan toe: “In onze fabriek bouwen wij nu 3 ‘Bulli series’ met 3 aandrijfconcepten. Deze complexiteit stelt de hoogste eisen aan de medewerkers”.

Om de start van de serieproductie te garanderen, zijn de afgelopen maanden zo’n 4.000 medewerkers getraind met het nieuwe model en de werkprocessen. “Met de start van de serieproductie van de ID.Buzz wordt hier bij Volkswagen in Hannover een icoon gelanceerd”, zei ondernemingsraad voorzitter Stavros Christidis tijdens de ceremonie. “Deze ‘Future Bulli’ zorgt voor werkgelegenheid in deze fabriek”.

VolkswagenIDbuzzProductiestart3

Volkswagen is van plan om dit jaar 15.000 exemplaren te produceren van de ID.Buzz en de ID.Cargo. Na de opvoering van de productie zullen in de toekomst tot 130.000 exemplaren per jaar in Hannover van de band rollen. Dit aantal is eerder te laag dan te hoog gegrepen want Volkswagen zegt verrast te zijn door de grote belangstelling voor de ID.Buzz.

Reageren is niet mogelijk.