Volkswagen kritisch over Apple Car

0

De topman van het Volkswagen concern, Herbert Diess, heeft zich sceptisch uitgelaten over de Apple Car. Diens Project Titan sleept zich al vele jaren voort en zou moeten gaan fungeren als draaideur voor veteranen uit de auto-industrie.

“Ik weet niet zeker of Apple ooit echt een auto zal uitbrengen”, zei Diess. Hij gaf aan dat een Apple Car het meest digitale apparaat zou zijn dat men zich kan voorstellen. Maar een auto ontwerpen is wat anders dan hem winstgevend produceren en verkopen. Daarom wordt ook wel gesuggereerd dat Apple misschien zijn eigen auto links laat liggen en tevreden zal zijn als softwareleverancier voor de veteranen uit de auto-industrie.

Tijdens een evenement eerder deze maand toonde Apple een nieuwe versie van CarPlay. Deze versie treedt buiten de (kleine) schermen van infotainment en kunnen alle displays van een auto voorzien van de benodigde informatie. Daarnaast kan men bijvoorbeeld ook de ventilatie en verwarming via Carplay bedienen.

Polestar heeft al aangekondigd dat het merk deze uitgebreidere versie zal gaan gebruiken. De tijd zal leren welke koers Apple gaat varen en welke voorspellende waarde de uitspraken van Diess blijken te hebben. Ondertussen bouwt Polestar een gezonde relatie op met een bedrijf dat zich in de toekomst zou kunnen ontpoppen tot een concurrent.

Reageren is niet mogelijk.