Fastned haalt 23 miljoen euro op met obligaties

0

Laadbedrijf Fastned heeft bijna 23 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe obligaties. Investeerders konden zich eerder deze maand inschrijven op de obligaties.

Daarnaast hebben investeerders voor ruim 7 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiften verlengd, waarmee het totale geplaatste bedrag in deze uitgifte uitkomt op bijna 30 miljoen euro. Het geld wordt gebruikt om de Europese expansie te bekostigen. Alle nieuw uitgegeven obligaties hebben een looptijd tot december.

Vorige maand werd bekend dat Fastned in 2021 zowel haar verlies als de omzet verdubbelde. Het bedrijf schreef voor 24,6 miljoen euro aan rode cijfers. Fastned meldde vorige maand dat het inmiddels een netwerk heeft van meer dan 200 laadstations in Europa. Het bedrijf is bezig met het uitbreiden ervan. Zo maakte Fastned in april bekend stations langs de Route Soleil te gaan bouwen.

Deze maand kwam daar een locatie in Londen bij. De vestiging in de wijk Greenwich telt 6 laadstations met in totaal 300 kW. Met de recente opening van een locatie in Schotland beschikt het Nederlandse bedrijf nu over 11 vestigingen in Groot-Brittannië. Fastned heeft daarnaast net ook een nieuw laadstation geopend langs de Belgische E19 (Breda – Antwerpen) in Brecht. Daar gaat het om een station met 8 laadplekken, de grootste Fastned vestiging in België. Dit najaar gaat op de parking Brecht ook de eerste Fastned shop open.

In november 2020 haalde Fastned 17 miljoen euro op met obligaties. In maart 2021 werd 150 miljoen euro opgehaald met een aandelenemissie. Volgens Michiel Langezaal, de CEO van Fastned, heeft het bedrijf de wind in de rug. “Met deze obligatie-uitgifte kunnen wij blijven investeren in de uitbreiding van ons Europese netwerk. Bovendien heeft het Europees Parlement vorige week ingestemd met een voorstel om de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s vanaf 2035 te verbieden. Dit zal de overstap naar elektrische mobiliteit in Europa nog verder versnellen”.

 

 

Reageren is niet mogelijk.