Volkswagen: Al meer dan 10.000 pre-orders voor de ID.Buzz

0

Volgens Volkswagen is de Buzz al goed ontvangen voordat de leveringen daadwerkelijk beginnen. Het aantal bestellingen voor het model, dat verkrijgbaar is als minibus en gesloten bestelwagen, is nu 5 cijfers groot.

Na 2,5 maand van voorverkoop die in mei begon, is de grens van 10.000 eenheden nu overschreden, aldus Lars Krause, verkoopdirecteur van Volkswagen Commercial Vehicles (VWN). “10.000 bestellingen zonder dat de auto daadwerkelijk bij de dealer staat, laat staan ​​dat een klant erin heeft gereden. Dat is gewoon indrukwekkend”, schreef hij in een e-mail aan de medewerkers in Hannover (waar het model gebouwd wordt) vanaf zijn vakantieadres.

VolkswagenIDbuzzProductiestart2

De serieproductie van de ID.Buzz-serie begon in mei en de eerste klanten zullen hun voertuig vanaf oktober moeten ontvangen. Tegen het einde van het jaar moeten er 15.000 exemplaren geproduceerd zijn, waarvan meer dan twee derde al verkocht is. In het komende jaar ligt de output doelstelling bij 60.000 stuks. Daarna zal de productie van de ID. Buzz geleidelijk aan worden opgevoerd tot 130.000 exemplaren per jaar.

Ongeveer een derde van de pre-orders tot nu toe is alleen al in het Europese Mekka voor elektrische auto’s, Noorwegen, geplaatst. Daar zijn 3.400 exemplaren van de ID.Buzz besteld. Duitsland volgt op de tweede plaats met 2.500 orders. Nog eens 1.100 bestellingen kwamen uit Nederland en 1.000 uit België. “Ik ben erg blij dat wij de ID.Buzz hebben. Het model verkoopt erg goed”, zegt Krause. “We zitten nog in de opstartfase, voor de marktintroductie. En in Frankrijk en Groot-Brittannië is de voorverkoop nog niet eens begonnen. Dat is allemaal goed nieuws”.

VolkswagenIDbuzzShow2

De ID. Buzz is gebaseerd op Volkswagen’s modulaire platform voor elektrische auto’s MEB. Hij is standaard uitgerust met een lithium-ion accupakket met een netto opslagcapaciteit van 77 kWh (82 kWh bruto) en een 204 pk sterke elektromotor achterin. Het rijbereik is 420 à 424 kilometer. De 1st introductie uitvoering kost 69.990 euro of 74.590 euro indien geopteerd wordt voor diens Max variant.

Vanaf volgend jaar rolt ook een versie met een langere wielbasis van de lopende band in Hannover. Met de ID.Californië is VWN ook van plan om de modelserie uit te breiden met een elektrisch campermodel. Met het prototype ID.Buzz AD wil het bedrijf daarnaast nieuwe wegen inslaan op het gebied van autonoom rijden. Van de ID.Buzz zou ook een pick-up variant op de markt kunnen komen.

VolkswagenIDbuzzPickupConcept

Reageren is niet mogelijk.