Porsche maakt van camping Glamping

0

In de Californische bergen bij Santa Monica, omringd door herfstgekleurde wijnstokken, kun je prachtig kamperen. Doe je dit met de Porsche Taycan Cross Turismo, dan wordt kamperen ‘glamping’, oftewel kamperen met glamour. Tijdens de tour slaap je in de nieuwe dak tent van ‘Porsche Tequipment’.

De locatie is de Saddlerock Ranch in Malibu. Het uitgestrekte gebied is het decor geweest voor tal van muziekvideo’s, commercials, films en tv-shows, waaronder Knight Rider en The A-Team. Eigenlijk worden er schapen en runderen gehouden en wordt er wijn geperst. Bij de Glamping Experience L.A. zit de dak tent op de dakrails van de Taycan Cross Turismo. Dit is de bijzonder veelzijdige carrosserieversie van de elektrische sportwagen uit Stuttgart-Zuffenhausen. De Cross Turismo heeft alle sterke punten van de Taycan, zoals sportieve rijprestaties en een groot rijbereik. Achterin is er meer hoofdruimte voor de passagiers en achter de grote achterklep een maximaal laadvolume van ruim 1.200 liter.

PorscheGlamping3

Het onderstel met standaard vierwielaandrijving en luchtvering is in hoogte verstelbaar. De ‘offroad’ designelementen omvatten wielkastlijsten, afzonderlijke onderste beschermdelen voor & achter en de zijschorten. In combinatie met het offroad-designpakket heeft de Cross Turismo speciale flappen op de hoeken van de voor- en achterbumper en op de uiteinden van de bumpers. Deze zorgen voor een opvallende uitstraling en beschermen tegelijkertijd tegen steenslag. Het modellengamma omvat vier motoren van de Taycan 4 tot de Taycan Turbo S; de overboost-prestaties bij gebruik van Launch Control variëren van 476 pk tot 761 pk. De elektrische actieradius is gecombineerd (WLTP) 415 à 490 km. Rijd je uitsluitend in de stad, dan bedraagt het rijbereik 517 à 616 km.

De nieuwe dak tent van Porsche Tequipment is een 2-persoons model dat het hele jaar door gebruikt kan worden. Uitgeklapt meet het lig vlak 210 x 130 centimeter. Een comfortabele matras gemaakt van polyfoam met hoge dichtheid is geïntegreerd. De tentwanden zijn gemaakt van een ademende katoenmix. Met waterafstotende ritsen en een aparte capuchon voor de toegang, is de tent ook ontworpen voor regenachtige dagen. Een van de hoogtepunten in het interieur is de goed isolerende, gewatteerde voering in lichtgrijs. Een dak en 2 zijramen zijn standaard. Deze laatste kan volledig worden geopend voor ventilatie. Een hor en extra verduistering zorgen ’s nachts voor bescherming tegen muggen en licht.

PorscheGlamping2

Tijdens het transport kan hij worden opgeborgen in een speciale harde koffer die is ontworpen in het ontwikkelingscentrum in Weissach en die door Porsche in eigen beheer geproduceerd wordt. Sterke punten van de tent zijn de snelle montage, het comfortabele matras en de vele praktische details. Met de harde koffer kunnen kopers kiezen tussen zwart/lichtgrijs en zwart/donkergrijs, elk met een matzwart “Porsche” opschrift aan beide zijden. De harde schaalconstructie kan op de basisdrager van de dak transportsystemen van de 911, Macan, Cayenne, Panamera en Taycan met en zonder dak rails worden gemonteerd. Bij dak rails ligt het maximale laadvermogen bij stilstand rond de 190 kilogram, bij montage zonder rails rond de 140 kilogram. De maximale topsnelheid is 130 km/u.

Met de nieuwe dak tent van Porsche “Tequipment” wordt de sportwagen omgetoverd tot hotelkamer voor natuurliefhebbers.

 

Reageren is niet mogelijk.