Prijs vergelijking nieuwe Mitsubishi ASX

0

De prijzen voor de nieuwe Mitsubishi ASX zijn bekend. De nauw aan de Renault Captur verwante compacte SUV verschijnt in maart in de showroom voor prijzen vanaf 29.290 euro.

De basismotor is de 1.0 MPI Turbo, een door Renault als ‘1.0 TCe’ aangeduide 3 cilinder benzinemotor met 90 pk die gekoppeld is aan een handgeschakelde 6 versnellingsbak. De ASX met deze aandrijflijn heeft een basisprijs van 29.290 euro. Voor dit bedrag levert Mitsubishi de Pure uitvoering. Die is o.a. voorzien van 17 inch flex velgen, handbediende airconditioning, 5 jaar garantie, een achteruitrijcamera, een lichtsensor en Lane Keep Assist. De ASX 1.0 MPI Turbo is er ook als Intense. Die biedt o.a. een 7 inch Smartphone-link Display Audio (SDA) met 6 speakers, automatische airconditioning, een keyless operation system, parkeersensoren vóór & achter en led verlichting rondom. De prijs bedraagt 30.290 euro.

Voor rijders op zoek naar wat extra pit is er de ASX met een 1,3 liter benzinemotor met directe injectie en turbo in combinatie met Mild Hybrid technologie. De startmotor/generator is daarbij verbonden met een 12 volt batterij. Het systeem wint energie terug tijdens het afremmen. Naar keuze wordt deze aandrijving geleverd met een handgeschakelde 6 versnellingsbak (140 pk/ 260 Nm) of een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling en 7 versnellingen (160 pk/ 270 Nm). De prijzen van de ASX met deze motorisering beginnen bij 32.590 euro. Voor dit bedrag levert Mitsubishi de Intense uitvoering. Die biedt naast alle in de vorige alinea genoemde zaken ook cruise control met snelheidsbegrenzer en Forward Collision Mitigation. De 1,3 liter uitvoering van de ASX is er ook als Intense+ met o.a. adaptive cruise control, 2-kleurige 18 inch lichtmetalen velgen, led verlichting rondom, een regensensor, automatic high beam, blind spot warning en achteruitrijcamera. Hij kost in handgeschakelde vorm 33.990 euro. Voor beide uitrustingsniveaus geldt dat Mitsubishi voor de 7 DCT automaat een meerprijs van 3.000 euro rekent. Indien er voor dit type transmissie gekozen wordt, dan is de ASX er ook als Instyle
met o.a. lederen bekleding, Mi-Pilot met Lane Centering Assist, een functie voor het draadloos opladen van de smartphone, en een Bose Premium audio-installatie met 9 speakers plus navigatie. De prijs bedraagt 41.490 euro.

Mitsubishi….. Hyundai…….. Seat………… Volkswagen…..
ASX Bayon Arona T-Cross
1.0 MPI-T T-GDI 100 TSI 95 TSI 95
Pure Premium Style
29.290 euro 29.495 euro 28.450 euro 29.490 euro
Mitsubishi….. Citroën…….. Ford……….. Toyota………
ASX C3 Aircross Puma Yaris Cross
1.3 DI-T PT 110 EB 125 MHEV 1.5 VT-i
Intense Shine Titanium Dynamic
32.590 euro 32.140 euro 32.840 euro 32.250 euro
Mitsubishi….. Audi……….. DS…………. Volkswagen…..
ASX Q2 3 Taigo
1.3 DI-T DCT TFSI 150 S PT 130 EAT TSI 150 DSG
Instyle Pro Line Performance R-Line
41.490 euro 42.509 euro 40.740 euro 40.940 euro
Mitsubishi….. Fiat……….. Nissan……… Suzuki………
ASX 500X Juke Vitara
1.6 HEV 1.5 Hybrid Hybrid 143 1.5 Hybrid
Intense+ Sport Tekna Style
35.490 euro 35.190 euro 35.990 euro 34.995 euro
Mitsubishi….. KIA………… Mitsubishi….. Renault……..
ASX Niro Eclipse Cross Captur
1.6 PHEV PHEV PHEV Plug-in Hybrid
First Edition Dynamic+ Int. Fashion Iconic
41.490 euro 42.195 euro 41.385 euro 41.795 euro

Mitsubishi is in leasekringen wereldberoemd geworden met de plug-in hybride Outlander, maar een ‘gewoon’ (niet met de stekker oplaadbaar) model leverde het Japanse automerk tot nu toe niet. De nieuwe ASX brengt daar verandering in. Veel hoeft Mitsubishi daar niet voor te doen want zij kan gewoon haar eigen merklogo op de Renault Captur Hybrid plakken. Onder de kap werkt een 1,6 liter blok samen met 2 elektromotoren. De wielen worden aangedreven via een automatische multi-mode-transmissie die op meerdere manieren deze motoren kan laten samenwerken voor een optimaal rendement. De aandrijflijn levert 145 pk. De prijzen voor de ASX 1.6 HEV beginnen bij 33.490 euro. Voor dit bedrag levert Mitsubishi de Intense uitvoering. De 35.490 euro kostende Intense+ versie voegt daar o.a. een 9,3 inch smartphone-link display met navigatiefunctie aan toe. Een uitrustingstrede hoger staat de ASX 1.6 HEV Instyle. Die biedt o.a. een instrumentenpaneel met 10 inch volledig digitaal cluster, een elektrisch panorama dak, een sierlijstop het dashboard aan de passagierszijde, houtmotief, en led dag verlichting. Hij kost 39.990 euro.

MitsubishiASXprijs4

De motorische topversie is de ASX met Plug-in Hybrid aandrijving (PHEV). In dit geval is de Mitsubishi voorzien van een via de stekker oplaadbare 10,5 kWh batterij. De ASX PHEV beschikt over 160 pk en kost als Intense+ 38.990 euro. Uitrusting kenmerken zijn onder andere een instrumentenpaneel met 10 inch volledig digitaal cluster en multi-sense met sfeerverlichting. Liever de 1.6 PHEV Instyle? Dat kan voor 43.990 euro.

MitsubishiASXprijs5

Ter gelegenheid van het marktdebuut van de nieuwe ASX, levert Mitsubishi het model ook als First Edition. Die is als 1.3 Turbo (35.990 euro met handbak en 38.990 euro met de DCT automaat) onder andere voorzien van kunstlederen bekleding, een zwart dak, een 9,3 inch smartphone-link display audio met 6 speakers plus navigatie, blind spot warning, een instrumentenpaneel met 10 inch volledig digitaal cluster, verwarmbare voorstoelen, climate control, privacy glass, adaptive cruise control en een achteruitrijcamera. De 1.6 HEV First Edition (37.490 euro) voegt daar een combinatie van kunstlederen bekleding (met witte bies) plus zwarte stof aan toe, evenals verwarming voor het stuurwiel, 18 inch lichtmetalen velgen (2-tone) en traffic sign recognition met overspeed prevention. De ASX 1.6 PHEV First Edition kost 41.490 euro.

 

Accessoires

ASX klanten hebben keuze uit een gamma aan accessoires en speciaal ontworpen pakketten. Het stylingprogramma omvat side steps, off-road stylingbars, buitenspiegels, verlichte instapbeveiliging, sportpedaal en inductielader. Tot de opties voor comfort en veiligheid behoren modulaire kofferbakbescherming, verlichting onder de carrosserie, spatlappen, kofferbakverdelers en een afscheidingsrek voor de bagageruimte. Bij de opties voor transport en vrije tijd kunnen klanten kiezen voor het trekhaakpakket, een dakkoffer, een fietsendrager achter en een multifunctionele houder voor de hoofdsteun.

 

Service

Net als elke andere in Europa verkochte Mitsubishi wordt de nieuwe generatie ASX geleverd met Mitsubishi Service Commitment. Dit omvat: 5 jaar/100.000 km fabrieksgarantie, 12 jaar corrosiegarantie, 8 jaar / 160 000 km garantie op aandrijfbatterij, 8 jaar / 160 000 km capaciteitsgarantie op de aandrijfbatterij en 5 jaar pechhulp (Mitsubishi Assistance Package).

Reageren is niet mogelijk.