KIA plaagt met de EV9

0

KIA heeft zojuist een aantal afbeeldingen verspreid waarop glimpen zijn op te zien van de EV9, de eerste volledig elektrische 7-zits SUV van het merk. Het gaat om het nieuwe topmodel van het Zuid-Koreaanse merk en wordt door de fabrikant zelf omschreven als de vaandeldrager van de transformatie naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

De teasers tonen het silhouet, de opvallende voorkant en het hoekige design van de grote SUV. Ook te zien zijn de opvallende lichtpatronen die worden gecreëerd door de voor- en achterlichten van de EV9. Sommige autofabrikanten, waaronder Citroën, zijn van mening dat de hoge, hoekige SUV geen toekomst meer heeft, maar KIA denkt daar heel anders over.

KiaEV9plaag3

Terecht, want tijdens 9 van de 10 ritten wil je een auto die vooral ruim, praktisch en goed te overzien is. Van het voordeel van een lager, schuiner gelijnd model profiteer je alleen tijdens hele lange ritten (iets grotere actieradius) die met hoge snelheid worden afgelegd.

KiaEV9plaag

De EV9 is, net als de prijswinnende EV6, gebaseerd op het E-GMP-platform dat speciaal is ontwikkeld voor baanbrekende elektrische auto’s. Het in- en exterieurdesign van de nieuwe volledig elektrische KIA wordt midden maart onthuld en de productinformatie volgt tijdens de wereldwijde première eind maart.

Reageren is niet mogelijk.