Komt alsnog: de nieuwe Mitsubishi Outlander

0

Mitsubishi heeft opnieuw een draai gemaakt. Na eerder te zijn teruggekomen op haar plannen om geen auto’s meer in Europa te verkopen, is er nu besloten dat de nieuwe Outlander alsnog in onze regio op de markt gebracht gaat worden. De plug-in hybride SUV komt in 2024. Elders in de wereld is de jongste Outlander al meer dan een jaar te koop.

De vierde generatie Mitsubishi Outlander PHEV komt in 2024 naar Nederland. Zijn 20 kWh grote batterij zou een elektrische actieradius van 87 km mogelijk moeten maken. In ongeveer 40 minuten tijd kan de accu van 10 tot 80 procent van zijn maximale capaciteit worden opgeladen.

De nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV heeft 7 zitplaatsen. Met zijn lengte van 4,70 meter biedt hij bovendien een praktische laadruimte met een volume van maximaal 2.250 liter indien de achterbank wordt neergeklapt. Daarmee onderscheidt de Mitsubishi Outlander PHEV zich van de meeste andere plug-in hybride SUV modellen in zijn klasse, waaronder het premium kwartet van Audi, BMW, Mercedes en Volvo. Een ander ‘Unique Selling Point’ is volgens de Japanse fabrikant de offroad capaciteiten.

 

Reageren is niet mogelijk.