Prijs vergelijking Hyundai Kona

0

Hyundai heeft de prijzen van de nieuwe Kona bekendgemaakt. De compacte SUV is er vanaf 29.995 euro.

Voor bovengenoemd bedrag levert Hyundai de i-Motion uitvoering van de Kona. Voor de aandrijving zorgt de 1.0 T-GDI benzinemotor met mild hybride techniek. Deze krachtbron kan ook worden gecombineerd met het uitrustingsniveau Comfort. In de prijslijst staat tevens de Kona Hybrid. Die is er vanaf 33.995 euro. Er zijn nog 5 uitrustingsniveaus: Comfort Smart, Premium, Premium Sky, N Line en N Line Sky. De prijzen van de Kona Electric volgen in een later stadium.

HyundaiKona9

De i‑Motion uitvoering is voorzien van onder meer 16 inch stalen velgen met wieldoppen plus 205/65 R16 banden, parkeersensoren voor & achter, een noodrem assistent (FCA) met voetganger- plus fietser herkenning en een 12,3 inch multimediascherm met navigatie. Andere features, infotainment- en veiligheidssystemen zijn: sierstuk uitlaat (zwart gespoten), achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen, cruise control met snelheidslimiet, een armsteun vóór met bekerhouder, een dimmende binnenspiegel, audiobediening op het stuurwiel, Bluetooth met spraakherkenning, Over-The-Air (OTA) software-updates, actieve rijbaanassistentie (LKA), Autonome rijbaanassistentie (LFA), eCall (Emergency Call) en snelheidsbordenherkenning (ISLA).

De Comfort uitvoering voegt daar airconditioning (volautomatisch met 2 zones), automatische ontwaseming van de voorruit, een regensensor, een handmatig in hoogte verstelbare passagiersstoel, een lederen stuurwiel en een lederen versnellingspook aan toe. De Kona Hybrid Comfort krijgt daar bovenop nog eens 16 inch lichtmetalen velgen met 205/65 R16 banden, Cruise control met Stop & Go functie en snelheidslimiet, Highway Driving Assist (HDA), remschijven vóór (16 inch), schakel peddels en Shift-by-wire.

Ten opzichte van de Comfort is de Comfort Smart standaard uitgerust met 18 inch lichtmetalen velgen met 215/55 R18 banden, Blindspot Collision-avoidance Assist (BCA) + assistent parallel parkeren, Seamless Horizon Lamp (volledig led) en een digitaal instrumentenpaneel (12,3 inch). Daarnaast valt de Comfort Smart op door de automatisch openende achterklep, elektrisch inklapbare buitenspiegels, Privacy Glass, raamlijsten (zwart satijn), zilvergrijs gespoten zijschorten (voor & achter), verwarmbare stoelen vóór, een verwarmbaar stuurwiel en een warmte werende voor- & achterruit.

De Premium uitvoering is voorzien van een Bose Premium audiosysteem met 7 luidsprekers en een subwoofer, een Digital Key (NFC Only), lederen stoelbekleding, een Surround View Monitor (SVM) met 360 graden camera, een draadloze oplaadmogelijkheid voor de telefoon, Parking Collision-avoidance Assist (PCA), Remote Smart Parking Assist (RSPA) en elektrisch verwarmbare stoelen vóór & achter. Klanten die opteren voor een schuif/kantel dak, kiezen de uitvoering Premium Sky.

De topversie N Line onderscheidt zich door designelementen die zijn geïnspireerd op de autosport. Hij staat op speciale 18 inch N Line lichtmetalen velgen met 215/55 R18 banden en is voorzien van rode accenten en exclusieve aluminium pedalen. De N Line is verder uitgerust met suède/lederlook stoelbekleding met rode stiksels, een Bose Premium audiosysteem met 7 luidsprekers plus een subwoofer, Digital Key (NFC Only), Parking Collision-avoidance Assist (PCA), Remote Smart Parking Assist (RSPA), zijschorten in carrosseriekleur en geventileerde stoelen vóór.

Hyundai…….. Mitsubishi….. Opel……….. Skoda………. Suzuki……….
Kona ASX Crossland Kamiq S-Cross
Mild Hybrid 1.0 MPI Turbo 1.2 Turbo 110 1.0 TSI Smart Hybrid
Comfort Intense Level 3 Business Select
30.995 euro 30.290 euro 30.449 euro 31.090 euro 31.595 euro
Hyundai……… Citroën…….. Nissan……… Renault……… Jeep………..
Kona C3 Aircross Juke Captur Renegade
Hybrid PT 130 EAT Hybrid Hybrid e-Hybrid
Comfort Smart Shine N-Design E-Tech Engin. Limited
36.495 euro 36.500 euro 36.790 euro 37.245 euro 35.900 euro
Hyundai…….. Honda………. Kia………… Mazda……………. Toyota………
Kona HR-V Niro CX-30 Corolla Cross
Hybrid 1.5 Hybrid Hybrid Mild Hybrid 6AT Hybrid
N Line Sky Advance Executive Luxury Style
41.195 euro 40.360 euro 41.095 euro 41.590 euro 41.395 euro

De handgeschakelde Kona Mild Hybrid wordt aangedreven door een 120 pk sterke 1,0 liter T-GDI benzinemotor met 48 volt technologie die de verbrandingsmotor ondersteunt met extra koppel en ervoor zorgt dat de motor sneller en soepeler aanslaat in langzaam rijdend en stilstaand verkeer. Hyundai levert de Kona Hybrid met een efficiënte 1,6 liter GDI benzinemotor, gekoppeld aan een 6-traps DCT-automaat met dubbele koppeling en een 43,5 pk sterke elektromotor die zijn energie haalt uit een 1,56 kWh lithium/ion/polymeer batterij. Zijn systeemvermogen bedraagt 141 pk.

Reageren is niet mogelijk.