Renault plaagt met de nieuwe Espace

0

Renault heeft een eerste foto verspreid van het interieur van de nieuwe Espace. Anders dan eerdere modeledities is dit geen MPV meer, maar een familie-SUV. De nieuwe Espace is afgeleid van de Austral en de 7 passagiers die hij kan vervoeren, kunnen genieten van een groot panoramisch dak. Op 28 maart vindt de officiële presentatie van de nieuwe editie plaats. De verkoop start in de zomer.

Het aftellen naar de volledige onthulling van de nieuwe Espace, die een SUV wordt, is dus begonnen. Op de foto die Renault nu verspreid heeft, is niet alleen bovengenoemd dak te zien, maar ook een groot deel van het interieur. Dat biedt, voor wat betreft het dashboard althans, geen verrassingen. De boordplank is, net als de middentunnel, namelijk identiek aan die van de Austral.

RenaultEspaceTeaser2

De 6de editie van de Espace zal dus heel anders zijn dan zijn voorgangers. De nauwe verwantschap met de Austral betekent dat hij gebaseerd zal zijn op dezelfde modulaire CMF-CD architectuur. De voorkant van beide Renault modellen zal visueel bijna identiek zijn. Maar de Espace zal een langgerekte achterkant hebben en een minder schuin geplaatste achterklep om het interieurvolume te maximaliseren.

Dankzij een 7 cm langere wielbasis en de 13 cm langere overhang achter is er plaats voor maximaal 7 personen. Volgens informatie van Autointernationaal.nl wordt de toegang voor inzittenden tot de derde rij vergemakkelijkt door zowel de standaard verschuifbare zitbank op de tweede rij als de grotere achterdeuren dan de exemplaren van de Austral. Er zal overigens ook een 5-zitsversie van de Espace worden aangeboden. Die heeft een kofferbakvolume van heb ik jou daar.

RenaultEspaceTeaser3

Het panoramisch dak dient om de cabine in het licht te laten baden en zal meer dan een vierkante meter in beslag nemen. Om precies te zijn: het dak is 1,33 meter lang en 84 cm breed, en zal niet gehinderd worden door enige dwarsversteviging. Waarschijnlijk is het glazen dak, net zoals bij de Austral (waar het attribuut slechts als optie verkrijgbaar is), niet te openen.

De interieurpresentatie van de nieuwe Espace zal zoals gezegd vergelijkbaar zijn met die van de Austral. Dit betekent bijvoorbeeld dat de duurste uitvoeringen van het model over het OpenR multimediasysteem met dubbele ‘L’ schermen beschikken, evenals een de dubbel te openen centrale armsteun voorin omvatten. Het exemplaar op de afbeelding is bekleed met een lichtgrijze stoffering.

RenaultEspaceTeaser4

De Espace zal ook de motoren van de Austral erven, te beginnen met zijn microhybride en hybride blokken die tussen de 130 pk en 200 pk bieden, in afwachting van een oplaadbaar hybride mechanisme van 280 pk. De Renault Espace VI wordt officieel onthuld op 28 maart 2023. De marktintroductie staat gepland voor volgende zomer.

 

 

Reageren is niet mogelijk.