Facelift voor Mitsubishi ASX

0

Mitsubishi heeft het doek van de vernieuwde ASX getrokken. Net als zijn donor, de Renault Captur, heeft de compacte SUV een stevige facelift ondergaan. Het resultaat van de cosmetische ingreep kan als geslaagd worden beschouwd want de ASX oogt nu meer als een échte Mitsubishi.

De Captur ging begin deze maand onder het mes dus het is niet verrassend dat de van dezelfde productielijn rollende ASX ook gemoderniseerd zou gaan worden. Het uiterlijk van de vernieuwde Mitsubishi kenmerkt zich door koplampen die zowel breder als aanzienlijk platter zijn, een geheel nieuwe grille, een andere voorbumper, een hertekende motorkap en strakker ogende units voor de dag verlichting.

MitsubishiASXfacelift3

De Japanners hebben met succes hun ‘Dynamic Shield’ familiegezicht op de ASX weten te plakken. Daardoor straalt de Captur-kloon nu veel meer dynamiek uit dan voor de facelift, ondanks dat er wederom intensiever gebruik wordt gemaakt van chroomkleurig plastic. Dat verschil zorgt er, samen met een afwijkende voorbumper (waarbij het bovenste gedeelte niet in carrosseriekleur is uitgevoerd), voor dat de ASX nu veel meer een eigen smoel heeft dan voorheen.

MitsubishiASXfacelift2

Aan de achterkant van de anderhalf jaar gelanceerde ASX zien we minder wijzigingen. De C-vormige achterlichten kennen we al van het pre-facelift model. Mitsubishi heeft op de plek waar bij de Captur het Renault logo zit, nogal opzichtig de achteruitrijcamera geplaatst. De eigen merknaam is in flink formaat daaronder geschreven. Verder zijn er nieuwe lichtmetalen velgen. De herziene ASX wordt geleverd met een keuze uit 5 kleuren: metallic Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue en Steel Grey. Afhankelijk van de uitvoering kan het dak in het zwart worden uitgevoerd.

MitsubishiASXfacelift5

Binnenin zien we dat de ASX (de lettercombinatie staat voor: Active Sports X-over) voortaan voorzien is van een nieuwe infotainment systeem met Google-software. Daardoor kan men apps via de Play Store downloaden. Ook van de partij zijn Google Maps (indien gekozen wordt voor een uitvoering met een navigatiesysteem) en Google’s digitale assistent. Het aanraakscherm waarmee alle functies bediend kunnen worden, is bij de duurdere uitvoeringen 10,4 inch groot. Een 7 inch display achter het stuurwiel dat dienst doet als digitaal instrumentarium is standaard. Bij de hoger gepositioneerde uitvoeringen is dit scherm 10 inch groot.

MitsubishiASXfacelift4

Onder de motorkap veranderde er niks. Dit betekent dat de ASX leverbaar is met een scala aan aandrijflijnen, waaronder hybride en mild-hybride opties, evenals een gewone benzinemotor. De klant kan kiezen uit een 1,0 liter 3 cilinder turbobenzinemotor (91 pk / 160 Nm; gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak), een 1,3 liter 4 cilinder exemplaar genaamd 1.3 DI-T met mild-hybride ondersteuning (140 pk / 260 Nm of 158 pk / 270 Nm; afhankelijk van of gekozen wordt voor een handgeschakelde 6-bak of een 7-traps automaat) en een 143 pk sterke ‘Full Hybrid’ aandrijflijn met een atmosferische 1,6 liter benzinemotor als basisunit.

MitsubishiASXfacelift6

In vergelijking met de Captur is de grootste troef van de ASX zijn veel langere garantietermijn: 8 jaar of 160.000 km. Prijzen van de vernieuwde editie zijn er nog niet. Mitsubishi heeft grote toekomstplannen. Het merk brengt dit jaar de nieuwe Outlander PHEV op de Nederlandse markt en in 2025 komt de eerste (als we de i:MIEV vergeten) elektrische auto naar Europa.

Reageren is niet mogelijk.