Prijsvergelijking Alfa Romeo Giulia Veloce

0

Alfa Romeo toont op de autosalon van Parijs een nieuwe uitvoering van de Giulia aan het publiek: de Veloce. Dit model dicht het gapende gat tussen de relatief ingetogen versies en de uitbundige Quadrifoglio Verde. Je kan de Veloce (Italiaans voor ‘snel’) zien als het alternatief van Alfa Romeo voor S-line, AMG-line of R-design uitvoeringen van de concurrentie.

Alfa Romeo Veloce

De Giulia Veloce wordt zowel leverbaar met een benzinemotor als een diesel. In het eerste geval gaat het om een 2 liter unit van 280 pk/400 Nm. Dieselkopers krijgen de 210 pk/470 Nm vermogensvariant van de 2,2 liter JTD aluminium krachtbron. Om het premiumkarakter van de Veloce uitvoering te benadrukken, zijn permanente Q4 vierwielaandrijving en een 8-traps automaat standaard.

Alfa Romeo Veloce

Alfa Romeo gebruikt de typeaanduiding ‘Veloce’ sinds 1956. Toen kreeg de originele Giulietta een sportievere variant. Bij de nieuwe Giulia kenmerkt het model zich door aangepaste bumpers, hoogglans zwarte sierlijsten, een afwijkende diffusor, een dubbele uitlaat en specifieke 19-inch lichtmetalen velgen.

Alfa Romeo Veloce

Het interieur van de Giulia Veloce is voorzien van sportstoelen met lederen bekleding, een sportstuur en aluminium sierlijsten. Alfa Romeo kan nog niet melden wanneer de levering gaat starten.

Alfa Romeo

Audi

BMW

Giulia Q4 A4 Quattro 3-serie xDrive
Veloce 2.0 TA 2.0 TFSIS Sport 30iA CE/M-Sport
52.050 euro 52.840 euro 52.282 euro

Alfa Romeo

Ford

Jaguar

Giulia Q4 Mondeo AWD XE AWD
Veloce 2.2 JTDA TDCiA Vignale 2.0DA Prestige
53.550 euro 53.725 euro 53.450 euro

De prijzen van de Giulia Veloce, die alleen dit jaar gelden, beginnen bij 52.050 euro. Voor dit bedrag levert Alfa Romeo de 280 pk sterke benzineversie. De 210 pk sterke dieselvariant moet 53.550 opbrengen. De gewone Giulia 2.0 T is 200 pk sterk, terwijl de 2.2 JTD versie normaliter 180 pk levert. Over het prestatieniveau van de Giulia Veloce spreekt Alfa Romeo nog niet.

Reageren is niet mogelijk.