Alfa Romeo Giulia wint EuroCarBody 2016 award

0

Tijdens de 18e ‘Automotive Circle International’ heeft de Alfa Romeo Giulia de EuroCarBody 2016 gewonnen. De Giulia won ’s werelds meest prestigieuze onderscheiding voor carrosserieontwerpen onder meer vanwege de innovatieve ontwikkelingen en designoplossingen.

Tijdens de EuroCarBody verkiezing worden de carrosserieën van alle deelnemende auto’s kritisch onder de loep genomen door een deskundige jury en beoordeeld op basis van de volgende criteria: 1) Ontwikkeling en toepassing van innovatieve materialen, 2) Innovatieve ontwikkelingen en designoplossingen, 3) Innovatieve concepten toegepast op het industriële productieproces, 4) Belangrijke onderdelen voor consument: veiligheid, ergonomie, akoestisch comfort en kwaliteit, 5) Ontwerp van de carrosserie.

alfaromeogiuliabodya

Met een score van 39,46 punten van de maximale 50 punten liet de Alfa Romeo Giulia concurrenten als de Volvo V90, Bentley Bentayga, Aston Martin DB 11, Land Rover Discovery, Skoda Kodiaq en Peugeot 3008 achter zich. Het uitstekende resultaat is mede bereikt dankzij de carrosserie die zowel stijf als licht is en de veelvuldig gebruikte ultralichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en aluminiumcomposiet. Eerder behaalde de nieuwe Giulia al de maximale score van 5 sterren tijdens de botsproeven van EuroNCAP. Op gebied van bescherming volwassen inzittenden werd met 98 procent de hoogste score ooit genoteerd.

Reageren is niet mogelijk.