Alfa Romeo presenteert 4C Edizione Corsa

0

Alfa Romeo heeft op het Zoute Grand Prix 2016 evenement in Knokke een speciale editie van de 4C Spider gepresenteerd: de Edizione Corsa. Deze Italiaan heeft alles in huis om een collectors item te worden.

De Edizione Corsa zal in een beperkte oplage (35 stuks) gebouwd gaan worden en beleefde afgelopen weekend in België zijn voorpremière. Alle exemplaren zullen in de beroemde kleur Rosso Competizione worden gespoten; een carrosserietint die geïnspireerd is op de mythische modellen van Alfa Romeo die de eer van het merk verdedigden in de meest prestigieuze wedstrijden.

Alfa Romeo 4C Spider Edizione Corsa

De standaarduitrusting van de 4C Spider Edizione Corsa is uitgebreid met rode remklauwen, bekleding in zwart leer met rode stiksels, zwarte 18 of 19 inch lichtmetalen velgen en tal van koolstofvezel carrosserie-elementen (spiegelkappen, rolbeugel en zijdelingse luchtinlaten). Alfa Romeo zal de speciale uitvoering leveren met een GoPro Hero4 Session camera. Daarmee kan de bestuurder aan familie, collega’s of vrienden zijn circuitsessies tonen.

Technisch zijn er geen verschillen met de gewone 4C Spider. Dit betekent dat er midscheeps achter een 1.750 cc viercilinder zit van 240 pk en 350 Nm. Daarmee kan de Alfa Romeo een topsnelheid bereiken van 257 km/u. De sprint naar 100 km/u neemt 4,5 seconden in beslag.

Alfa Romeo 4C Spider Edizione Corsa

 

Reageren is niet mogelijk.