Gumpert als Apollo samen met Glickenhaus

0

Apollo en James Glickenhaus gaan samen werken aan de ontwikkeling van een productieversie van de Arrow Concept.

Begin dit jaar onthulde het Duitse Apollo de conceptstudie Arrow. Deze sportwagen is het eerste model dat onder de merknaam Apollo verschijnt, want het bedrijf heette oorspronkelijk Gumpert. Apollo heeft gaat nu met 2 andere illustere merken samenwerken om een productieversie te realiseren: Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), bekend van de 003, en Manifattura Automobili Torino (MAT), die verantwoordelijk is voor de bouw van die 003.

De raceversie van de Apollo Arrow zal in 2017 op het Goodwood Festival of Speed aan het publiek worden gepresenteerd en zal in eerste instantie alleen met een V12 motor worden geleverd. Later volgt de straatlegale Arrow S, met midscheeps achter een dubbel geblazen 4,0 liter V8 van Audi.

De net geen 1.300 kilo wegende conceptstudie kan dankzij de 1.000 pk sterke V12 motor in 2,9 seconden naar 100 km/u accelereren. Als topsnelheid geeft Apollo 360 km/u op. Wanneer de S versie verschijnt, is nog niet bekend. Vooralsnog is de ambitie om eerst met de 12 cilinder uitvoering de gevestigde orde in supersportwagen land op het circuit compleet in de pan te hakken.

Reageren is niet mogelijk.