Audi geeft gesjoemel toe

0

Volkswagen heeft in een e-mail aan internationale media bevestigd dat ook in de automatische transmissies van dochtermerk Audi sjoemelsoftware zit.

De auto’s van Audi hebben een ingebouwd systeem waarmee ze een testomgeving herkennen. Hierdoor gaat de auto sneller schakelen, waardoor het toerental daalt en er minder uitstoot wordt gegenereerd. Om hoeveel auto’s het gaat, vertelt Audi er niet bij.

De schuldbekentenis van Audi komt na een aantijging van de Amerikaanse milieuclub CARB over het plaatsen van sjoemelsoftware in honderdduizenden benzineauto’s van Audi. De autoriteiten in de Verenigde Staten gaan nu deze nieuwe vorm van fraude onderzoeken.

Het nieuwe sjoemelschandaal werd vorige week onthuld door de Wall Street Journal, maar nu toe wilde Audi noch moederbedrijf Volkswagen het bericht bevestigen. Naar nu blijkt, is Volkswagen al maanden met de Amerikaanse autoriteiten aan het onderhandelen over de kwestie en heeft zij nu ook de Duitse toezichthouder KBA op de hoogte gesteld.

Reageren is niet mogelijk.