Prijsindicatie Alfa Romeo Stelvio

0

Vorige week hebben we uitvoering kennis kunnen maken met de Quadrifoglio uitvoering van de nieuwe Alfa Romeo Stelvio. Een wild en begerenswaardig beest, maar met een prijskaartje van zo’n 115.000 euro door de doorsnee automobilist geen optie.

Gelukkig komen er ook minder extreme uitvoeringen met een viercilinder uitvoering (in plaats van een door Ferrari ontwikkelde V6). Autointernationaal.nl kan daar al eerder een spionagefoto van tonen, maar dit beeldmateriaal is vers. Daarop kunt u zien hoe de huis, tuin en keuken Stelvio er uit gaat zien.

Die gewone Stelvio oogt een stuk eleganter dan de wel erg veel agressiviteit uitstralende Quadrifoglio. Dat kan te maken hebben met de zwarte in plaats van rode lak, maar Autointernationaal.nl kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de afwezigheid van de dikke bodykit een duit in het zakje doet.

Het viercilinder gamma van de Stelvio omvat een 2,0 liter grote benzinemotor van 280 pk en een 2.2 JTD met 180 of 210 pk. eft bevestigd. Ter vergelijking: de Quadrifoglio heeft een 510 pk sterke, dubbel geblazen V6 van 2,9 liter onder de kap. Vierwielaandrijving is daar standaard.

Van de viercilinder versies kunnen we ook uitvoeringen verwachten met louter achterwielaandrijving. Met een beetje geluk kan er in die reeks worden ingestapt voor 49.950 euro. Dat is misschien niet helemaal ‘voor de gewone man’, maar wel een eind in de richting toch?

Reageren is niet mogelijk.