Prijsvergelijking Skoda Octavia

0

De vernieuwde Octavia is door Skoda van een prijskaartje voorzien. De Tsjechische middenklasser is er vanaf 22.790 euro. De vernieuwde Octavia is per direct te bestellen en staat vanaf maart bij de dealer.

Voor bovengenoemd bedrag van 22.790 euro levert Skoda de Octavia als 1.0 Greentech Active. De Combi is er vanaf 23.690 euro. Daarmee zijn de instapuitvoeringen nauwelijks in prijs veranderd.

De 1.0 TSI Greentech is 115 pk sterk. Naast deze 3-pits motor wordt de Octavia ook leverbaar in 4 cilinder 1,4 en 1,8 liter turbobenzine uitvoering (150 resp. 180 pk) en in een aantal TDI varianten met 115 (1.6) of 150 (2.0) pk. Wat die gaan kosten, heeft Skoda nog niet bekendgemaakt.

Skoda Nissan Opel
Octavia Pulsar Astra
1.0 TSI Active DIG-T 115 Acenta 1.4T Edition
22.790 euro 22.340 euro 22.995 euro
Skoda Kia Renault
Octavia Combi Cee’d SW Mégane Estate
1.0 TSI Active T-GDI 100 Dynamic TCe 110 Zen
23.690 euro 23.695 euro 23.490 euro

Alle TSI motoren zijn leverbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een automatische DSG transmissie. Een bijzondere propositie binnen de Octavia range is volgens de importeur de 1.4 TSI G-Tec krachtbron. Deze is geschikt voor zowel aardgas/groengas als benzine. De in de vorige alinea genoemde 1.8 TSI is er alleen in Business tenue.

De bestseller van Skoda heeft een aangescherpt, meer gestroomlijnd uiterlijk (met markante dubbele koplampen als echte blikvanger), nieuwe infomediasystemen en hij biedt het nieuwste op het gebied van connectiviteit. De bijbehorende aanraakschermen zijn tot 9,2 inch groot.

Qua assistentiesystemen is de vernieuwde Octavia beschikbaar met Trailer Assist, Front Assist met voorspellende voetgangersbescherming, dode hoek herkenning en Rear Traffic Alert. De instelbare sleutel kan persoonlijke instellingen van verschillende rijders opslaan.

De vernieuwde Octavia wordt leverbaar als Active, Ambition en Style. Direct vanaf de marktintroductie zijn de laatste 2 uitvoeringen er ook als Business. Altijd standaard op deze versies zijn onder meer automatische airconditioning, een navigatiesysteem, parkeersensoren, lichtmetalen velgen, Bluetooth telefoonvoorbereiding met draadloos opladen en gordijnairbags (zowel vóór als achter). Op de Octavia Style Business is bovendien het nieuwe Columbus navigatiesysteem met 9,2 inch touch screen standaard.

Om de introductie van de vernieuwde Octavia extra luister bij te zetten, bedraagt de meerprijs van de DSG transmissie op Business uitvoeringen met dieselmotor tijdelijk 1.290 euro. Bovendien zijn die zakelijke versies tijdelijk uit te rusten met de optionele Tech pakketten bestaande uit o.a. luxe stoelbekleding, Sunset (extra donker getinte ramen) en een sportstuurwiel.

Reageren is niet mogelijk.