Alfa Romeo Stelvio debuteert als First Edition

0

Alfa Romeo heeft de orderboeken voor de Stelvio geopend. De SUV debuteert als First Edition. Die is gebaseerd op de standaardversie met 280 pk sterke 2,0 liter turbobenzinemotor. Dit betekent dat liefhebbers van de Quadrifoglio uitvoering (met een V6 krachtbron van 510 pk) nog even geduld moeten hebben.

In 2,0 liter uitvoering kan de Stelvio in 5,7 seconden naar 100 km/u accelereren. De 280 pk en 400 Nm sterke turbobenzinemotor is gekoppeld aan een 8-trapsautomaat die de kracht over alle vier de wielen verdeelt. Onder normale rij omstandigheden gaat het vermogen en koppel (het maximum is beschikbaar bij 2.250 toeren) overigens naar de achterwielen, met alle sensaties van dien. Wanneer het allemaal wat minder is qua grip, gaat 50 procent van de aandrijfkrachten naar de voorwielen.

Met de 2.0T Q4 aandrijflijn kan de Stelvio in 5,7 seconden naar 100 km/u sprinten. Dit betekent volgens Alfa Romeo dat hij de snelste in zijn klasse is. Welke klasse dat dan precies is volgens Alfa weet Autointernationaal.nl niet, maar hoe dan ook is de Stelvio met 2,0 liter motor dus behoorlijk rap. De Quadrifoglio uitvoering klaart datzelfde kunstje overigens in 3,9 tellen. De topsnelheid van de Stelvio 2.0T ligt op 230 km/u. De Euro 6b motor heeft volgens Alfa Romeo een gemiddeld benzineverbruik van 7,0 liter per 100 km, hetgeen een CO2 uitstoot van 161 gram/km betekent.


De standaarduitrusting van de Stelvio First Edition omvat onder andere 20-inch lichtmetalen velgen met daarachter kleurrijke remklauwen, bi-xenon koplampen, LED mistlampen, privacy glas achter, hoffelijke verlichting bij de deurhendels, elektrisch verstelbare plus verwarmbare voorstoelen, lederen bekleding, inlegpanelen van echt hout, aluminium schakelflippers, een 8,8-inch touch screen voor het Connect 3D Nav multimediasysteem (stembediening is ook mogelijk) dat ontwikkeld is in samenwerking met Magneti Marelli, Bluetooth, een digitale radio en 3D-kaarten van TomTom.


Op het gebied van veiligheid biedt de Stelvio First Edition Forward Collision Warning, een autonoom noodremsysteem, voetgangersherkenning, Lane Departure Warning en cruise controle met snelheidsbegrenzer. Leeg weegt de Stelvio 1.660 kg en de inhoud van de bagageruimte bedraagt 525 liter. De eerste SUV van Alfa Romeo is 4,69 meter lang bij een wielbasis van 2,82 meter. De Stelvio is verder 1,90 meter breed en 1,65 meter hoog.

Alfa Romeo Audi Volvo
Stelvio Q5 XC60
2.0T Q4 First Ed. 2.0 TFSI Quattro T6 AWD Polar+
68.450 euro 65.895 euro 66.075 euro

Alfa Romeo meldt dat de First Edition uitvoering van de Stelvio 68.450 euro gaat kosten. Voor de in een later stadium leverbare basisversie heeft de importeur een tarief van onder de 55 mille in gedachten. De Stelvio staat in maart bij de Alfa Romeo dealers in de showroom.

Reageren is niet mogelijk.