Prijsindicatie Skoda Octavia RS 245

0

Skoda komt met een extra gespierde editie van de vernieuwde Octavia RS. De extra sportieve Tsjechische gezinswagen beschikt over liefst 245 pk. Dat is 15 pk (en 20 Nm) meer dan de gewone Octavia RS met 2,0 liter TSI benzinemotor onder de kap heeft.

Met 245 pk (en 370 Nm) kan de Skoda in 6,6 tellen naar 100 km/u sprinten. De Combi versie van de Octavia RS 245 doet er 0,1 seconde langer over. Daarmee is de opgevoerde uitvoering 0,1 tel sneller dan de 230 pk / 350 Nm versie. Met de optionele LTE hotspot kan je livestreamen hoe je de gelimiteerde 250 km/u aantikt. Skoda meldt verder dat het uitlaatsysteem een stevigere brom laat horen dan die van de reguliere uitvoering. Schakelen kan via een handgeschakelde 6-bak of 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling.


Ten opzichte van die Octavia RS heeft de 245 sterke uitvoering een met 1,4 centimeter verkleinde grondspeling. De spoorbreedte achter is 3,8 centimeter groter. 19-inch lichtmetalen velgen zijn standaard, evenals koplampen met volledige LED techniek, sportstoelen, aluminium afwerking voor het interieur en een elektronisch aangestuurd mechanisch sperdifferentieel.

Nederlandse prijzen worden spoedig bekend gemaakt, maar Autointernationaal.nl rekent op een tarief van 45.350 euro voor de 245 pk sterke uitvoering. Skoda meldt dat er inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn van de prefacelift editie van de Octavia RS. De hete Tsjech blijft ook leverbaar als 2.0 TDI. Die is goed voor 184 pk en 380 Nm.

Reageren is niet mogelijk.