Prijsvergelijking Alfa Romeo Stelvio

0

Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Daarom is alleen de Giulia onvoldoende voor de renaissance van Alfa Romeo. Gelukkig krijgt het modellenoffensief nu meer vorm met de Stelvio, die op 9 maart bij de Nederlandse dealers arriveert. De gloednieuwe SUV van Alfa Romeo is in eerste instantie leverbaar in 2 motorversies, voor prijzen vanaf 60.950 euro.


Voor bovengenoemd bedrag levert Alfa Romeo de Stelvio als 2.0T Super AWD. Deze versie heeft een 2,0 liter turbobenzinemotor onder de kap die gekoppeld is aan 8-traps automaat. Vierwielaandrijving (Q4 genaamd) is standaard. Met 280 pk en 400 Nm is hij behoorlijk krachtig. De Stelvio 2.0T sprint in slechts 5,7 seconden naar 100 km/u. Daarmee is hij sneller dan de vergelijkbare modellen van de concurrentie (Jaguar F-Pace, Porsche Macan). De topsnelheid bedraagt 230 km/u.

De tweede motorvariant is de 2,2 liter diesel, die ook standaard over een 8-trapsautomaat en vierwielaandrijving beschikt. De prijs bedraagt minimaal 63.450 euro. De oliegestookte Stelvio is 210 pk en 470 Nm sterk. De Alfa Romeo kan in deze uitvoering in 6,7 seconden naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid bedraagt 210 km/u.

Alfa Romeo Mercedes Volvo
Stelvio GLC XC60
2.0T 280 Super 250A 4Matic T5A AWD Polar+
60.950 euro 59.023 euro 62.075 euro
Alfa Romeo Audi Jaguar
Stelvio Q5 F-Pace
2.2 JTDm 210 Super 2.0 TDI 190 Sport 20d AWD Prestige
63.450 euro 64.510 euro 64.180 euro

Zowel de benzineversie als de dieseluitvoering van de Stelvio worden standaard in Super tenue geleverd. De uitrusting omvat zaken als 18-inch lichtmetalen velgen, het Alfa Connect multimedia annex navigatiesysteem met 6,5-inch beeldscherm, deels lederen bekleding (waarbij keuze is uit 3 kleuren) en de zogeheten Alfa DNA selectieknop. Standaard wordt een 3,5-inch TFT scherm geleverd voor de voertuiginformatie, dat optioneel is te vergroten naar 7 inch. Op de optielijst staat ook een touch screen dat 8,8-inch meet en een geluidsinstallatie van Harman Kardon. Er kan worden gekozen uit 13 lakkleuren en net zo veel velgdesigns van 17 tot en met 20 inch.

De standaarduitrusting kan verder worden uitgebreid met het Luxury Pack en/of het Sport Pack. Wie volledig lederen bekleding wil, kan bovenop de Super uitvoering voor het eerste pakket kiezen. Ook houtaccenten en verwarmbare voorstoelen horen daarbij. Klanten met een sportieve inslag kunnen opteren voor het Sport Pack, dat een sportiever stuurwiel, aluminium pedalen en sportstoelen biedt.


De tweede uitvoering is de speciale First Edition, die half januari al in de verkoop ging. Deze versie is alleen leverbaar met de 2.0T turbobenzinemotor en kost 68.450 euro. De uitrusting omvat onder meer 20-inch lichtmetalen velgen, bi-xenon koplampen, LED mistverlichting vóór, privacy glas, aluminium schakelflippers, elektrisch verstelbare plus verwarmbare stoelen en lederen bekleding.

In een later stadium wordt het gamma uitgebreid met de zeer sportieve Quadrifoglio uitvoering en zowel 150 pk als 180 pk vermogensvarianten van de 2.2 JTD motor. Deze minder krachtige dieselversies worden standaard met achterwielaandrijving geleverd. De 180 pk variant is er tegen meerprijs met vierwielaandrijving. In de pijplijn zit ook een 2,0 liter turbobenzinemotor met 200 pk. De Alfa Romeo importeur heeft besloten dat de 136 pk sterke Stelvio 2.2 JTDm Business, bestemd voor zakelijke rijders, niet naar Nederland komt.

Wel zal het gamma t.z.t worden uitgebreid met een naamloze basisversie. Die Stelvio wordt standaard geleverd met onder meer cruise controle, automatische airconditioning met 2 klimaatzones, een elektrisch bedienbare achterklep en stoffen meubilairbekleding. Verder is de basisversie voorzien van een rijbaan assistent, een automatisch noodremsysteem met voetgangersherkenning, parkeersensoren en 17-inch lichtmetalen velgen. Qua veiligheidssystemen pakt de Stelvio verder uit met onder andere een systeem dat voor een extra korte remweg zorgt en een dode hoekassistent. Voor de naamloze, 150 pk sterke dieseluitvoering rekent Autointernationaal.nl op een tarief van afgerond 50 mille.

Comments are closed.